Londra Belediye Başkanı Sadık Han'dan Trump’a feminizm dersi

İngiltere ziyareti öncesi ABD Başkanı için videolu bir mesaj hazırlayan Han, kürtaj karşıtı yasaların destekçisi Trump’a tarihten örneklerle meydan okudu

Fotoğraf: The Independent

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, Donald Trump’ın İngiltere ziyareti öncesi ABD Başkanı’na doğrudan hitap eden bir video yayımladı.

Trump’a “değerlerin ve temsil ettiklerin, Londra’nın ve bu ülkenin değerlerine tamamen aykırı” diyen Han, “Biz, çeşitliliğin zayıflık olmadığını düşünüyoruz. Çeşitlilik, güçtür. Biz, kadınlara saygı duyuyoruz ve kadınların erkeklerle eşit olduğunu düşünüyoruz. Korunmasız ve ötekileştirilmiş olanlar başta olmak üzere herkesin haklarını korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan olmanın büyük bir liderlik görevi olduğunu belirten Han, ABD’de son birkaç yılda yaşananların ülkenin onlarca yıl geriye gitme işareti olabileceğini söyledi.

 

 

ABD’de bazı eyaletlerin son haftalarda kürtaj karşıtı yasaları kabul etmesine atıfta bulunan Han, sözlerine şöyle devam etti:

“ABD’de kadınların üreme hakkında geriye gittiğini görüyoruz. ABD’de bazı eyaletlerde kadınların kürtaj yaptırmasının neredeyse imkansız kılındığı bir durum yaşanıyor. Tarih kitaplarına bakan biri, kadınların kendi bedenleri üzerinde seçim hakkı olmamasının sonuçlarını görecektir. Merdiven altı kürtaj çağına dönemeyiz. Kadınların kendi bedenleri üzerinde haklarının olmadığı onlarca yıl öncesinde yaşananları tekrar göremeyiz.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eşitlik mücadelesinde ayağa kalkma çağrısında bulunurken feminizm vurgusu yapan Londra Belediye Başkanı, “Hepimiz feminist olmalıyız. Buna erkekler ve erkek çocuklar da dahil. Cinsiyet eşitsizliğinin yanlış olduğuna inanıyorsanız, kadınların erkeklerden daha az kazanmasının yanlış olduğuna inanıyorsanız, kadınların 2019’da bile ayrımcılığa maruz kalmasının yanlış olduğuna inanıyorsanız, o halde siz de bir feministsiniz” diye konuştu.

Sadık Han, sözlerini tamamladıktan sonra elinde “Yalnızca zayıf erkekler, güçlü kadınlardan korkar” yazılı bir pankart açtı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU