Avatar'ı reddeden Matt Damon: Tarihe geçeceğim

Ünlü aktör verdiği kararın kendisine pahalıya mal olduğunu söyledi

Matt Damon'ın reddettiği rolü Sam Worthington canlandırmış (IMDb)

Hollywood'un en tanınan yüzlerinden Matt Damon, James Cameron'ın gişe rekortmeni filmi Avatar'ı reddetmesine dair konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü oyuncu büyük başarı elde eden filmi, Bourne serisi için geri çevirmişti. Avatar, Avengers: Endgame'e geçilmeden önce 2,8 milyar dolar hasılatla tüm zamanların gişede en başarılı filmi unvanını elinde tutuyordu. 

Damon, Deadline'a verdiği röportajda kararının kendisine epey pahalıya mal olduğunu söyledi. 

Aktör şu ifadeleri kullandı:

Bana Avatar adında küçük bir film teklif edilmişti. James Cameron bana filmin yüzde 10'unu teklif etmişti. Tarihe geçeceğim… Daha fazla parayı reddeden bir aktörle bir daha asla karşılaşmayacaksınız.

Damon büyük bir fırsatı kaçırsa da Can Dostum (Good Will Hunting), Er Ryan'ı Kurtarmak (Saving Private Ryan), Yetenekli Bay Ripley (The Talented Mr. Ripley) ve Ocean's Eleven gibi birçok unutulmaz filmde rol almıştı

 

 

Aktör teklifi kabul etmek yerine 2002'de Geçmişi Olmayan Adam'la (The Bourne Identity) başlayan Bourne serisinde kendisine farklı bir yol çizmeyi tercih etmişti. 

Damon en son ilk gösterimini Cannes Film Festivali'nde yapan Stillwater'ın başrolünde yer aldı. Filmin 10 Eylül'de vizyona girmesi bekleniyor. 

 

Independent Türkçe, Deadline, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU