Eski asistanı, Jeff Bezos'u anlattı: "Asansör kullanmak yerine 14 kat merdiven çıkardı"

Sağlık ve zindeliği ciddiye almasıyla bilinen Amazon'un kurucusu, asansöre binmek yerine 14 kat merdiven çıkmayı tercih ediyordu

(Reuters)

Eski asistanına göre Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, şirketin eski ofis binasında asansör kullanmayı reddedip 14 kat merdiven çıkmayı tercih ediyordu.

Bezos'un 2002'den 2005'e kadar yönetici asistanlığını üstlenen Ann Hiatt, CNBC'ye verdiği demeçte Bezos'un ofisine giden daha uzun yolu seçtiğinde hiç terlemediğini de söyledi.

Hiatt, "Bir köpek yavrusu gibi. Turlar atardı ve hiç yorulmazdı" ifadelerini kullandı.

Bu Jeff'ti. Durduramazdınız.

Bezos sağlık, zindelik ve beslenme konusunda epey bilinçli olmasıyla tanınıyor. Sun Valley'de 2017'de katıldığı bir konferanstaki hayli kaslı görüntüsünü bir mime konu olmuştu. Zindeliğe duyduğu ilginin kısmen uzaya gitme planlarından kaynaklandığı düşünülüyor.

Hiatt, Bezos için çalışırken şirketin ofisleri Seattle'daki 16 katlı Pasifik Tıp Merkezi kulesinde yer alıyordu.

Amazon, Seattle'ın başka bir bölümünde bulunan South Lake Union'daki kendi yerleşkesine taşınmadan önce 1999'dan 2011'e kadar 1930'lardan kalma eski bir askeri hastanede faaliyet gösteriyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdi 57 yaşında olan Bezos, şirketi 1994'te kurmuş ve 27 yılda 1,3 milyondan fazla kişiyi istihdam eden 1,8 trilyon dolarlık bir işletmeye dönüştürdükten sonra pazartesi günü koltuğu devretmişti.

Bloomberg'in Milyarder Endeksi'ne göre Bezos, tahmini net değeri 203 milyar dolarlık (yaklaşık 1,70 trilyon TL) servetiyle dünyanın en zengin adamı.

Amazon şimdi, birçok şirketin internet siteleri için kullandığı bir araç olan Amazon Web Services'ın eski başkanı Andy Jassy tarafından yönetiliyor.

Hiatt önceden şirkette geçirdiği süre boyunca Jassy'i Bezos'un "beyin ikizi" olarak tanımlamış, toplantılarda Amazon kurucusunu gözlemlediğini ve Bezos'un görüşlerine meydan okunmasını sağladığını belirtmişti.

Koronavirüs pandemisi sırasında çevrimiçi alışverişe yönelik artan talep, şirketin hisse senedi fiyatlarını Mart 2020'den bu yana ikiye katladı.

Amazon birçok kişinin günlük çevrimiçi ve perakende deneyimlerinde sarsılmaz bir yere sahip olsa bile şirket, depo ve teslimat çalışanlarına yönelik muamelesi nedeniyle bir süredir sert eleştiriler alıyor.

Bezos, 2020'de hissedarlara yazdığı bir mektupta şirketin çalışanları konusunda "daha iyi bir iş çıkarması" gerektiğini itiraf etmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU