Hollanda’nın ünlü suç muhabiri sokak ortasında başından vuruldu

40 yıllık meslek hayatında uyuşturucu ticaretinden insan kaçakçılığına, cinayetlerden Hollanda’nın yer altı dünyasına kadar pek çok olayı aydınlatan Peter R. de Vries, Amsterdam’da başından vuruldu. De Vries’in durumu ciddiyetini koruyor

Fotoğraf: parool.nl

Hollanda’nın ünlü suç muhabiri ve araştırmacı gazetecisi Peter R. de Vries, başkent Amsterdam’ın en büyük meydanlarından birinin yakınında bulunan Lange Leidsedwarsstraat sokağında başından vuruldu. 

En yakın hastaneye kaldırılan Hollandalı gazetecinin durumu ciddiyetini koruyor. 

Amsterdam polisi, Vries’in olaydan önce RTL’deki bir televizyon programından çıktığını ve arabasına doğru yürüdüğünü söylüyor. Görgü tanıklarının aktardığına göre en az 4 ila 5 silah sesi duyuldu. 

Olaydan kısa bir süre sonra bir kişi gözaltına alındı ancak zanlının Vries’i vuran kişi olup olmadığı net değil. 

Uyuşturucu ticaretinden insan kaçakçılığına, cinayetlerden Hollanda’nın yer altı dünyasına kadar pek çok olayı aydınlatan Peter R. de Vries’in 2005’te Karayip ülkesi Aruba’da kaybolan 18 yaşındaki ABD vatandaşı Natalee Holloway’in kaybolmasıyla ilgili yaptığı çalışma 2008’de Emmy Ödülü almıştı. 

Peter R. de Vries’in en büyük işlerinden bir Heineken biralarının varisi, şirkete 1971-1989 yılları arasında CEO’luk yapan Freddy Heineken’in 1983’te kaçırılmasıydı. 

Heineken’i kaçıranlardan Frans Meijer’i Paraguay’da bulan ve daha sonra tüm bu olayı kitaplaştıran isim Peter R. de Vries’ti. 

Heineken’in kaçırılmasında rol oynayan ve işlediği beş cinayet mevcut durumda ömür boyu hapse mahkum olmuş diğer bir isim Willem Holleeder, 2013’te Peter R. de Vries’i tehdit etmekten de ceza almıştı. 

Bu, Vries’in aldığı ilk tehdit değil. 

En az 10 cinayette adı geçen, organize suç örgütü liderliğinden ve uyuşturucu ticaretinden hüküm giyen Fas asıllı Hollandalı Ridouan Taghi’nin de De Vries’i ölümle tehdit ettiği medyada yer almış, Taghi bu iddiaları reddetmişti. 

Taghi davasında tanık olan, ancak devlet koruması altındaki Nabil B. adlı şahsın avukatı, Eylül 2019’da Amsterdam’da vurularak öldürülmüştü.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU