Oytun Erbaş: Eğer doğru işler yaparsam Türkiye'nin Elon Musk'ıyım

"Şu an bir Oytun yetişmeye kalksa kırk sene sürer. 80 yaşındaki bir Türk bilim adamının yapacağını ben 40 yaşımda bitirdim"

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünyada yayılmaya başladığı sırada “Türklere virüs işlemez” şeklindeki iddiasıyla hatırlanan Doç. Dr. Oytun Erbaş, birçok araştırma yaptığını ve literatüre çok şey kattığını söyledi. Erbaş, "Benim önümde kırk yıl daha var. Eğer ben doğru işler yaparsam Türkiye'nin Elon Musk'ıyım" dedi.

YouTube’da Hakan Bilgin’in sunduğu “Mekanın Sahibine Geldik” programına konuk olan Oytun Erbaş, yaptığı bazı açıklamalar ile yine sosyal medyanın gündemine geldi.


Literatüre bu yaşına kadar çok şey kazandırdığını söyleyen Erbaş, “80 yaşındaki bir Türk bilim adamının yapacağını ben 40 yaşımda bitirdim” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

Benim önümde 40 yıl daha var. Eğer ben doğru işler yaparsam Türkiye’nin Elon Musk’ıyım. Bak bunda mütevazı değilim. Çünkü şu an bir Oytun yetişmeye kalksa 40 sene sürer. Ödüle de doydum. Benim büyük bir laboratuvar kurmak için 3-5 milyon euroya ihtiyacım var. Neden ben BioNTech gibi olmayayım? Bu ülkede oldu, oldu. Olmadı başka yerde yapmalıyım ama ben bunu yapmalıyım.

 Erbaş, milliyetçilik ve Türkiye’nin uluslararası alandaki itibarı hakkındaki düşüncelerini de şu şekilde ekledi: 

Ben Türklüğün Türklük olduğuna inanıyorum. Ben Türk çocuğuyum. Ben milliyetçiyim. Ben milliyetçiliğin bıyık olmadığına inanıyorum. Milliyetçilik, bilimsel eserin yanında Türkiye yazmasıdır. Türkiye’ye hindi demeye de gıcık oluyorum. ‘E’ harfini de koyarak gerçek milliyetçilik yapalım. Belki de bizim dünyaya bir deklarasyon yapmamız lazım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU