Beyaz Saray, Sha'Carri Richardson'ın uyuşturucu kullandığı için Olimpiyat'tan men edilmesini yorumladı: "İlham veren genç bir kadın"

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Paski, yaptırımın ABD Anti-Doping Ajansı tarafından verilen "bağımsız bir karar" olduğunu kaydetti

(AFP)

Beyaz Saray, Sha'Carri Richardson'ın uyuşturucu testini geçememesi üzerine Olimpiyatlardaki 100 metre yarışından men edilmesine yanıt olarak atleti "kişisel hayatında büyük zorluklar yaşamış ilham veren genç bir kadın" diye niteledi.

Basın Sekreteri Jen Psaki, cuma günü Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında Joe Biden'ın atlete yönelik bir aylık cezayı destekleyip desteklemediği sorusu üzerine söz konusu yorumu yaptı.

Psaki, "Öncelikle şunu söylemeliyim; bu ABD yönetimince değil, uygun olduğu biçimde ABD Anti-Doping Ajansı (USADA) tarafından alınmış bağımsız bir karardı" dedi.

Basın sekreteri, Beyaz Saray'ın ajansa anti-doping politikalarında kendi kararlarını vermesi için "yer ve alan" tanıdığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Psaki, "Sha'Carri Richardson'ın kişisel hayatında büyük zorluklar yaşamış ilham veren genç bir kadın olduğunu da kaydedeceğim... Kendisi aynı zamanda dünyadaki en hızlı kadınlardan biri" diye konuştu.

Psaki sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu da hikayenin önemli bir parçası. USADA'nın bağımsız bir kararıydı... Ama Richardson'ın kim olduğundan ve geçmişinden bahsetmenin önemli olduğunu hissettim.

Richardson'ın hazirandaki ABD Olimpiyat elemelerinde 100 metreyi 10,86 saniyede tamamlayarak bu koşuyu kazanması sonrası yapılan testlerde kimyasal esrar testinin pozitif olduğu haberleri perşembe günü yayılmıştı.

Richardson cuma günü özür dileyerek, ABD Olimpiyat elemesinden hemen önce biyolojik annesinin öldüğünü öğrenince esrar kullandığını itiraf etmişti.

Today programına konuk olan Richardson, "Kesinlikle duygular beni tetiklemiş ve kör etmişti; üzüntü, acı ve acıyı gizlemekten kör olmuştum" dedi.

Richardson eleme koşuları sırasında esrar kullanımının yasal olduğu Oregon'daydı. Ancak söz konusu uyuşturucu madde USADA ve Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) tarafından yasaklı.

Kısa mesafe koşucusu, 27 Temmuz'da son bulacak 30 günlük uzaklaştırmayı kabul etti. Richardson'ın üç aylık cezasının, bir rehberlik programına katıldığı için bir aya indirildiği belirtildi.

Richardson yayımcı kuruluşa, "Beni yargılamayın çünkü insanım... Sadece biraz daha hızlı koşuyorum" dedi.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU