Bulgaristan 1 Ocak 2024’de euroya geçiyor

Avrupa Birliği'ne giren ancak euroyu kullanmayan Bulgaristan, para birliğine gireceği tarihi açıkladı. Bulgaristan Merkez Bankası, euroya 1 Ocak 2024'de geçecek

Geçiş döneminin 6 ile 12 ay sürmesi planlanıyor. Bu dönem aralığında kişiler ödemelerini hem Leva hem de Euro olarak yapabilecekler / Fotoğraf: bghaber.org

BNB Valisi Dimitar Radev ve Maliye Bakanı Asen Vassilev’in eş başkanlığındaki Bulgaristan Cumhuriyeti’ni Euro Bölgesi Üyeliğine Hazırlama Koordinasyon Konseyi toplantısında, Bulgaristan Cumhuriyeti’nde euronun tanıtımı için bir Ulusal Plan taslağı kabul edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplantıda yapılan açıklamada; euronun piyasaya sürülmesi bir geçiş dönemi olmaksızın planlanmıştır ve euronun kabul tarihi, resmi bir ödeme birimi olarak kullanılmaya başlandığı tarih ile aynı zamana denk geleceği bildirildi. Dönüşüm, euro ile leva arasında o anki kur hesaplanarak yapılacaktı” denildi.

Geçiş döneminin 6 ile 12 ay sürmesi planlanıyor. Bu dönem aralığında kişiler ödemelerini hem leva hem de euro olarak yapabilecekler.

Euronun Bulgaristan Cumhuriyeti’ne girişi için Ulusal Plan, Bakanlar Kurulu tarafından değerlendirilmek üzere sunulmadan önce kamuoyunda tartışılmak üzere yayınlanacak.

 

Independent Türkçe, Bulhaber

DAHA FAZLA HABER OKU