Yaşlı kadın mutfağında 3,5 metrelik timsahla karşılaştı

"Bir timsahın bu şekilde bir eve girmesi olağan dışı bir durum"

Yaşlı kadının evine giren yaklaşık 3,5 metre uzunluğundaki timsah güvenle ortamdan uzaklaştırıldı / Fotoğraf: The Independent 

Alessio Perrone - The Independent

ABD’de yaşlı bir kadın gece yarısı evine hırsız girdiğini zannedip mutfağa yöneldiğinde yaklaşık 3,5 metre uzunluğunda bir timsahla karşılaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Florida eyaletinin Clearwater şehrinde yaşayan 77 yaşındaki Mary Wischhusen gece 3:30’da bir çarpma sesi duydu. Seslerin geldiği mutfağa giden yaşlı kadın ortalıkta gezinen bir timsahla karşılaştı.

Timsahın mutfağın pencere camını kırarak içeri girdiği ve kanepeye çarparak ses çıkardığı anlaşıldı.

Yaşlı kadının polisi arayarak yardım istemesi üzerine ekipler hayvanı yakalamak için gerekli teçhizatla yaşlı kadının evine gitti.

Clearwater Polis Departmanı Halkla İlişkiler’den Joelle Castelli, "Bir timsahın bu şekilde bir eve girmesi olağan dışı bir durum. Bu çok tehlikeli bir durum. Hayvan agresif bir şekilde sesler çıkarıyordu. Onu tuzak kurarak yakaladık ve güvenle ortamdan uzaklaştırdık" diye konuştu.

 

 

Yetkililer, hayvanı daha sonra doğal ortamına bıraktı.

Yaşlı kadının evinin bulunduğu alanda gazete dağıtan ve timsahı fark eden bir kadın, hayvanın önce kanalizasyona girmeye çalıştığını, ancak başarısız olunca bir eve girdiğini gördüğünü söyledi.

Hemen polisi arayan kadın, "Ev sahibi de hemen polisi aramış çünkü evde hırsız olduğunu düşünmüş" dedi.

Florida’da 1,3 milyon timsahın yaşadığı düşünülüyor. Bunların pek çoğunun bataklıklarda ve sığ suların bulunduğu alanlarda yaşayan vahşi türler olduğu biliniyor. İnsanlarla sık sık karşılaşan timsahlara en fazla yüzme havuzlarında ve bahçelerde rastlanıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU