Kılıçdaroğlu: Siyasi partiler futbol kulübü gibi tutulan bir olgu değildir

Samsun'da muhtarlara ve kanaat önderlerine seslenen CHP lideri, "Siyasi partiler devlet olmazlar, devlet gibi hareket edemezler. Devlet ayrıdır siyasi parti ayrıdır" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun’da Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması programında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun  Büyükşehir Belediesi Sanat Merkezi'nde kentin kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

"Muhtarlık kurumu güçlü olunca demokrasi de güçlü olur" diyen CHP lideri, iktidara geldiklerinde Muhtarlar Yasası’nı çıkaracaklarını söyledi.

Ekonomik ve Sosyal Konsey’in anayasal bir kurum olduğunu ancak en son 5 Şubat 2009’da toplandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Niye toplanmadı?” diye sordu.

“Devlet ayrıdır siyasi parti ayrıdır”

Kemal Kılıçdaroğlu "Siyasi partiler futbol kulübü gibi tutulan olgu değildir. Futbol kulubü tutarız, ama siyasi partiler öyle değildir. Vatadanşa söz vermişler, sözlerini yerine getirirse başımın üstüne, sözlerini yerine getiremezse kusura bakmayın başkası gelsin yerine. Ayrıca siyasi partiler devlet olmazlar, devlet gibi hareket edemezler. Devlet ayrıdır siyasi parti ayrıdır, bu ayrımında vatandaşlarımızın bilmesini isterim. Siyasi partiler devleti kısa süre yönetmek için gelirler, devlet olmak için değil" açıklamasında bulundu.

“Bu ülkede aç insanlar var”

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında; ''Şehir hastaneleri yapıyorlar, havaalanı yapıyorlar bir itirazımız yok yapın ama kaça yapıyorsunuz bunu ben bilmiyorum. 600 milletvekili de bilmiyor.83 milyon vatandaş da bilmiyor. Parayı biz ödüyoruz yani kaça mal olduğunuz bilmemiz lazım. Milletin parasını harcıyorsan hesabını vereceksin millete. Ödenen vergilerin nerelere harcandığını bilmiyoruz. Aç insanlar var 10 milyonu aşkın işsiz var bu ülkede. Sizden tek istediğim sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun'' dedi.

"Bayrak ve vatan kırmızı çizgimiz"

Kılıçdaroğlu, “Bayrak ve vatan konusu bizim kırmızı çizgimizdir. Bayrak ve vatan konusunda sorunu olmayan herkesin bizim başımızın üstünde yeri vardır. Gelin konuşalım kardeşim” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU