Köpekbalığı saldırısından kurtulan adam: Dünyanın en şanslı kişisiyim

Spasojevic, "sivrisinek ısırığı benzeri bir acı ve hafif bir itme hissettiğinde" şnorkelle yüzüyordu

Nemanja Spasojevic, yaşadığı köpekbalığı saldırısını anlatırken (CBS)

ABD'de cumartesi günü Kuzey Kaliforniya'daki bir plajda yengeç aramak için şnorkelle yüzerken bir büyük beyaz köpekbalığının saldırısına uğrayan 38 yaşındaki adam, hayatta kalıp bu hikayeyi anlatabilmesi sebebiyle "dünyanın en şanslı kişisi" olduğunu söylüyor.

KTVU'nun haberine göre Nemanja Spasojevic, "Sivrisinek ısırığı benzeri bir acı ve hafif bir itme hissettim" dedi.

Bacaklarımı toplayınca köpekbalığının yüzünü gördüm. Köpekbalığına yüzeyden baktığım için beyaz karnını göremesem de burnunu ve siyah gözlerini görebiliyordum.

Spasojevic iç güdülerinin devreye girmesiyle Gray Whale Cove plajı kıyısına doğru yüzdü. Fakat Spasojevic, dalgıç giysisinin içine giren suyu hissetmesine rağmen "hiç acı" hissetmediğini söyledi.

Bu noktada, köpüklü suyun içindeydim, acı ya da durumun ciddiyetine dair farkındalık yoktu. Küçük bir şey olduğunu düşündüm ama dalgıç giysisinin yırtıldığını ve içeri soğuk suyun girdiğini hissedebiliyordum.

38 yaşındaki adam kıyıya vardıktan sonra yaraların ciddiyetini fark edince arabasını kullanarak hastaneye gitme planından vazgeçti. Bir balıkçıdan yardım istedi.

Spasojevic KPIX'a, "Balıkçıya, 'Hey! İmdat! Köpekbalığı saldırısı!' diye bağırdım" dedi.

Dikkatini çekmek biraz zaman aldı ve beni gördüğünde kuma yığılıverdim.

Balıkçının, ilk yardım ekipleri gelene kadar yanında kaldığı Spasojevic, doktorların bacağındaki köpekbalığı ısırığı kaynaklı 10 derin yarayı tedavi ettiği San Francisco Genel Hastanesine kaldırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat köpekbalığının dişlerini bacağına geçirmesine rağmen, Spasojevic kendisinin dünyanın "en şanslı kişisi" olduğunu düşünüyor.

NBC Bay Area'ya yaptığı açıklamada, "Bir büyük beyazdan darbe alıp aynı gün hastaneden yürüyerek çıktığım için muhtemelen dünyanın en şanslı kişisiyim" dedi.

Bacağımı çırpmadı. Hafifçe ısırıp bıraktı.

Ne var ki saldırı, plajın hafta sonunda kapanmasına yol açtı. Gray Whale Cove plajı, saldırıdan iki gün sonra pazartesi günü yeniden açılsa da plajda az kişi vardı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU