Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cuma günü tank palet fabrikasını ziyaret edeceğim, gerçekleri orada anlatacağız

Erdoğan, partisinin grup toplantısında Kanal İstanbul ve Katar açıklamaları nedeniyle Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Türkiye 2023 yılına yaklaştıkça partimize, hükümetimize ve devletimize yönelik saldırıların artacağı anlaşılıyor" diyen Erdoğan, CHP'ye yönelik eleştirlerde bulunarak, "Dışarıdan bir takım sözler aldığı anlaşılan CHP yıkıcı ve ahlaksız şekilde bizi hedef alıyor, ülkenin demokrasisine, ekonomisine kast etmektedir. Eskiden beri içeride bunların değirmenine su taşımayı vazife addeden bir kesim var olagelmiştir" dedi.

"Kıyılarımız nasıl müsilajdan dolayı oksijensiz kalma tehlikesi varsa, siyasette de bir müsilajla karşı karşıyız" diyen Erdoğan, "CHP'nin başını çektiği siyasi müsilaj her türlü çarpıtmayı, iftirayı milletimizin üzerine adeta yağmur gibi yağdırmaktadır. Ortada klinik bir vaka söz konusudur" ifadelerini kullandı.

"Ülkesini her türlü aşağılık sıfatla itham edecek kadar bir ruh haliyle karşı karşıyayız"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Türkiye şu anda Avrupa'nın en büyük kara para aklayıcısı ülkelerinden biridir. Uyuşturucu parası, kumar parası, organ ticareti, insan ticareti, kadın ticareti gibi ne kadar rezil iş varsa hepsini sineye çektiler" sözlerini de eleştirdi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Herkes yolsuzluk yapmaktadır herkes uyuşturucu kaçakçısıdır, herkes satılmıştır, herkes yanlış ve kötüdür. Ülkesini her türlü aşağılık sıfatla itham edecek kadar bir ruh haliyle karşı karşıyayız. Bizim bunca yalanı, iftirayı, ithamı ardı ardına sıralayan siyasetçi sıfatlı ruh hastasına ayıracak tek saniyemiz yoktur. Diğer hususlarda ise CHP Genel Başkanı artık siyasetin değil, psikiyatrinin konusudur. 

"Türkiye, Kanal İstanbul'a CHP'ye rağmen kavuşacaktır"

Muhalefetin "Kanal İstanbul'a yatırım yapanların parasını iktidara gelirsek ödemeyeceğiz" açıklamalarını da eleştiren Erdoğan, "Kendileri Kanal İstanbul beyanlarıyla ne anayasa, ne yasa, ne teamül tanıdıklarını, millete saygıları olmadığını ortaya koymaktadırlar. Türkiye bunca esere, hizmete CHP'ye rağmen sahip olmuşsa, Kanal İstanbul'a da aynı şekilde kavuşacaktır" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

Son olarak Kanal İstanbul için aynı takozluğu yapmaya çalışıyorlar. Yeminli Türkiye düşmanları bile seviyeyi böyle bir seviyeye indiremez. Yatırımlarını Türkiye'ye çekmeye çalıştığımız ülkelere parmak sallayacak kadar muavizeyi yitirdiler. Deutsche Bank'a tehdit savuruyorlar. Bunlar daha şimdiden devlet nedir, devlet yönetmek nedir bunlardan haberleri yok. Uluslararası bir tahkim var haberleri yok. Biz iktidar olduk, bizden önceki borçlanmaları ödemedik mi, ödüyoruz. Ama bunlar devlet değil, zillet. Bunlar böyle bir şeye talip. Hayal bile değil bunların iktidar olma süreci, bildikleri için atıyor. Tutarsa ne ala. Bunlar lafa gelince tek adımlıkla, diktatörlükle itham ederler, kendileri Kanal İstanbul beyanlarıyla ne anayasa, ne yasa, ne teamül tanıdıklarını, millete saygıları olmadığını ortaya koymaktadırlar.

Katarlı öğrencilere sınavsız tıp fakültesi iddiası

"Katarlı öğrencilerin sınavsız tıp fakültesine gideceği" iddialarıyla ilgili de Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

CHP'nin başındaki zatın ülkenin 2,6 milyon evladının üniversite sınavına gireceği günün arefesinde sergilediği ihanet bile bir örnek olarak yeterlidir. Katarlı öğrencilerin sınavsız tıp fakültesine gireceğini utanmadan sıkılmadan 2,6 milyon öğrenciye saygı duymayacak kadar alçalabilen bir kafa bulunuyor. Bu ne terbiyesizliktir. Tüm bu hakikatler gün gibi ortadayken, bu yalanla sınava giren evlatlarımızın ve ailelerinin moralini bozmanın kime ne faydası olmuştur? CHP nasıl bir siyasi çıkar sağlamıştır. Kılıçdaroğlu iftira listesine yenisini ekleyerek nasıl bir siyasi neticeye ulaşmak istemiştir.

Bu hafta cuma günü Sakarya'da olacağını bildiren Erdoğan, "Önce Arifiye'deki palet fabrikasını ziyaret edeceğiz. Bütün mesele birçok yalanı ve iftirayı, palet fabrikasını Katar'a satılıp satılmadığını gerek orada çalışanlarımıza gerek milletimize oradan anlatma imkanı bulacağız" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU