Boris Johnson'ın eski danışmanı: Başbakan, Hancock'ın gitmesine ancak eşinden saatte 89 mesaj aldıktan sonra müsaade etti

Birleşik Krallık Başbakanı, Kovid kurallarını çiğnediği için sağlık bakanını görevden aldığını iddia ederken eski danışmanı bazı yorumlarda bulundu

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ve eski Sağlık Bakanı Matt Hancock 2019'daki seçim kampanyası kapsamında bir hastaneyi birlikte ziyaret etmişti (AP)

Downing Sokağı 10 Numara'nın eski danışmanı Dominic Cummings, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'ın ancak eşi Carrie'den bir saatte 89 mesaj aldıktan sonra Matt Hancock'ın sağlık bakanlığından istifa etmesine müsaade ettiğini iddia etti.

Cummings'in bu yorumları, Birleşik Krallık Başbakanı'nın Hancock'ı Kovid kurallarını çiğnediği için görevden aldığını ileri sürdüğü sırada geldi. Johnson, Hancock'ı görevden alsa da ilk başta bunu reddetmiş ve konunun "kapandığını" söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Downing Sokağı sözcüsü Boris Johnson'ın Hancock'a "güveninin hâlâ tam" olduğunu söylemiş ve "Başbakan, Sağlık Bakanı'nın özrünü kabul etti ve bu meseleyi kapanmış sayıyor" diye eklemişti.

Hancock, ofisinde danışmanı Gina Coladangelo'yu öperek kendi Kovid tecrit kısıtlamalarını ihlal ettiği ortaya çıkınca cumartesi istifasını vermişti. Hancock cuma ilk başta görevinden ayrılmayı reddetmesine rağmen kamuoyunun ve bazı Muhafazakar parlamento üyelerinin tepkisi üzerine bu adımı atmıştı.

Fakat Batley'deki ara seçimler için yaptığı kampanya ziyareti esnasında Johnson, ayrılığın pandemi sırasında "neredeyse doğru hızda" gerçekleştiğini iddia etti.

Johnson şu ifadeleri kullandı:

Haberi cuma okudum ve cumartesi görev başında yeni bir sağlık bakanımız vardı ve bence pandemi esnasında ilerlemek için doğru hız neredeyse bu.

Birleşik Krallık Başbakanı'nın açıklamasına atıfta bulunarak attığı tweette Cummings şöyle dedi:

Cuma Postası: Argh, özrü kabul edin, meseleyi kapanmış bileyim.

 

 

Medya/Parlamento Üyeleri uğultusu, Carrie saatte 89 mesaj atıyor.

Cumartesi Postası, KÜÜT: Argh, Matt şimdi git, yakında daha güçlü bir şekilde döneceksin dostum zafere  ilerliyoruz!

Pazartesi Postası, ÇAAT: Cuma haberi gördüğümde cumartesi yeni bir bakan vardı.

Cummings'in Hancock'ın ancak Carrie Johnson'ın baskısından sonra görevden alındığı yönündeki iddiası sorulduğunda Boris Johnson'ın resmi sözcüsü şu ifadeleri kullandı:

Açıkçası, bekleyeceğiniz üzere bunu tamamen reddediyorum.

Başbakan'ın attığı adımları görebilirsiniz ve istifasını aldıktan sonra eski sağlık bakanıyla yaptığı görüşmeleri size aktardım.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU