KADEM, "Öğrenci yurdundan çıkan silahlar" başlıklı habere ilişkin suç duyurusunda bulundu

Suç duyurusu dilekçesinde, haberin yayınlandığı internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü ile haberi yapan muhabir hakkında "hakaret", "iftira" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından dava açılması talep edildi

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) "Öğrenci yurdundan çıkan silahlar" başlıklı haberin yayınlandığı Oda TV haber sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü ile haberi yapan muhabir hakkında suç duyurusunda bulundu.

KADEM avukatları tarafından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, söz konusu kişiler hakkında "hakaret", "iftira" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından dava açılması talep edildi.

Adliye önünde açıklama yapan KADEM Hukuk Kurulu Başkanı Canan Sarı, söz konusu silahların gerçek olmayıp TRT tarafından çekilen ve FETÖ'yü anlatan bir belgesel için kullanılan imitasyon çekim aksesuarları olduğunu kaydetti.

Sarı şöyle devam etti:

Pandemi nedeniyle bir yıldan uzun süredir öğrenci bulunmayan binaya 'kız öğrenciler girip çıkarken silah taşındığı', 'durumu gören öğrencilerin şoke olduğu' gibi yalanlarla servis edilen haber, hayal ürünü olmanın ötesinde her yönüyle KADEM'i itibarsızlaştırma çabasından ibarettir. Objektif habercilikten dem vuranların habercilik ahlakını da net bir şekilde ortaya çıkarmıştır.

Emniyet birimlerinin bilgisiyle mahalle sakinlerinin gözü önünde tamamlanan çekimlerde kullanılan set malzemelerinin taşınma görüntüsünü "gizli bir silahlanma hareketi" gibi göstermenin akıl ve mantık dışı olduğunu kaydeden Sarı, "Her türlü iletişim kanalı açık bulunan KADEM'i değil, pandemi ve tadilat nedeniyle kapalı bulunan yurdu, üstelik kısıtlamaların sürdüğü pazar günü arayıp ulaşamadıklarını söylemek de habercilik değildir. Yapılan, siyasi ajandası bulunan bir algı operasyonudur. Sözde haberi kaleme alıp yayınlayarak KADEM'i itibarsızlaştırma çabası içine girenlerle hukuk önünde hesaplaşacağız" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU