Sedat Peker'in iddialarının ardından Valilikten Cihan Ekşioğlu açıklaması

İstanbul Valiliği'nin açıklamasında Ekşioğlu'na bir personel ile yakın koruma verildiği ancak ekiple koruma ve koruma aracı tahsis edilmediği kaydedildi

Fotoğraf: Twitter

Suç örgütü lideri Sedat Peker dün yaptığı paylaşımlarda Cihan Ekşioğlu'nu hedef almıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ekşioğlu’na çok değer verdiğini, herkese bir tane koruma polisi verirken sözkonusu isme ekip koruması sağladığını iddia eden Peker şunları kaydetmişti:

Korumalar için de Renault Symbol ve tahsisli plaka verdi. (Korumanın ekip olarak verilmesi çok olağan üstü bir durumdur) Gerçi senin patlayacağını anlayınca koruma kararını ve araç tahsisini 15 gün önce iptal etti. Yurt dışına kaçma diye de pasaportunu da iptal etti (şimdi anlatacağım olayların patladığında ben iptal ettim deyip kendini kurtarmak için ancak nafile). Yaşın genç olsa da FETÖ borsasının ilk kurulmasındaki mucitlerden biri sensin.

İstanbul Valiliği: Ekip koruması değil bir personel verildi

İstanbul Valiliği ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ekşioğlu'na koruma tahsis edildiğini ancak ekip koruması verilmediğini belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, iddialar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı duyulduğu belirtilerek, Ekşioğlu'nun 7 Kasım 2016 tarihinde koruma talebiyle valiliğe müracaatta bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, 14 Aralık 2016 tarihinde Ekşioğlu'na bir personel ile yakın koruma verildiği, 14 Şubat 2017 tarihli İl Koruma Komisyonunda koruma kararının devamının uygun görüldüğünün tespit edildiğine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

22 Şubat 2018 tarihinde alınan İl Koruma Komisyonu kararı ile yakın koruma tedbirinin kaldırıldığı, şahsın tedbir kararının kaldırılmasına yönelik 26 Mart 2018 tarihli itirazı üzerine yakın koruma tedbirine bir süre daha devam edilmiş, ancak bahse konu tedbir 31 Ocak 2019 tarihinde İl Koruma Komisyonunda alınan karar gereği kaldırılmıştır. Bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere; söz konusu haberlerde geçen ekiple koruma ve kendine koruma aracı tahsis edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

 

 

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU