Akif Beki: Eski AK Parti de Türkiye düşmanı mıydı?

"AK Parti karşıtlığı, Türkiye karşıtlığıyla eşitlenmiş oluyor"

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “partisi ile Türkiye’nin kaderinin adeta bütünleştiğine” dair görüşünü eleştirdi.

Beki, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın geçen günlerde kullandığı şu ifadeyi hatırlattı:

Türkiye ile AK Parti’nin kaderi adeta bütünleşmiştir. Türkiye’yi seven AK Parti’yi de seviyor. Türkiye’den nefret eden bizden de nefret ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“AK Parti’yi hiçbir zaman sevip desteklememiş olanlar da bu hükme tabi. Eskiden destekleyip şimdi eleştirenler, eskiden sevip şimdi sevmeyenler de. AK Parti karşıtlığı, Türkiye karşıtlığıyla eşitlenmiş oluyor” diyen Beki, şunları yazdı:

Kötü yönetimden şikayet ettiniz diyelim. İktidardaki partinin herhangi bir politikasını beğenmediniz, bir icraatını yanlış buldunuz...Türkiye’ye düşmanlık ve hainlik etmiş sayılıyorsunuz. Vatanseverliğinizi göstermenin yek yolu kalıyor; iktidarı gözü kapalı desteklemek! Fakat bir dakika! Eski AK Parti de yeni AK Parti’yi artık sevmiyor. Birbirlerinden hazzetmedikleri sır değil. O ne olacak? AK Parti tanınamayacak kadar değişti, eskisi gibi değil. Ve yeni AK Parti’yle eski AK Parti, bu yüzden kıyasıya bir kavga içinde.

Kavga, körü körüne itaat dayatmasından çıktı. Yenisi kayıtsız şartsız biat istediği, kendisini özeleştiriye, iç sorgulamaya dahi kapattığı için eskisiyle yolları ayrıldı. Parti yönetimi dışarıdan eleştiri kabul etmediği gibi, içeriden itirazları da hoş görmez hale geldi. İtirazı olanları dışladı, hainleştirdi, düşmanlaştırdı. Partilerinin, eskiden temsil ettiği ve savunduğu ideallerden uzaklaştığını, tam tersini yapıp savunduğunu söyleyen çizildi. Eski iddialarının terk edildiğini dillendiren, çizildi. Eski vaatlerinin unutulduğunu hatırlatan yedi çiziği...

“Dün savunduklarını bugün de savunmak Türkiye’den nefret etmekse...Eski AK Parti de Türkiye’den nefret mi ediyordu?” diye soran Karar yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklardan oluşan 3Y ile mücadele ne oldu diyen, Türkiye’ye düşmanlığından mı demiş oluyor? Bölgesel, dinsel ve etnik milliyetçiliğe karşıydı AK Parti. Kuruluş manifestosunda ilan edilmişti. Her türlü ayrımcılığa karşı durmaya ne olduğunu soran, vatan hainliğinden mi sormuş oluyor şimdi?

Vesayet güçlerine karşı demokrasi mücadelesiyle büyüyen, yasakçı ve ayrımcı kafayı dünyayla dayanışarak aşan, hak ve özgürlüklerdeki kötüleşmeleri dünyaya şikayet ede ede ilerleyen, dış destek aramayı kendine hak gören, açık toplumcu o eski AK Parti’ye bakın bir... Bir de hayal kırıklığını saklamadığı için eski AK Partilileri bile Türkiye’ye saldırmakla suçlayan, içe kapanmacı yeni AK Parti’ye bakın... Nereden nereye!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU