Yokoluş İsyanı, Londra'daki medya merkezinin önüne 7 ton gübre döktü

Yüzlerce kişi, dün ülkedeki basın kuruluşlarını protesto etmek amacıyla Londra'daki Parlamento Meydanı'nda gösteri düzenledi

Aktivistler, bina önünde üzerinde "Basını Özgür Bırakın" yazılı bir pankart açtı (Yokoluş İsyanı)

Çevreci örgüt Yokoluş İsyanı, dün Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da iklim değişikliğini ciddiye almamakla eleştirdikleri bazı basın kuruluşlarını gübreli eylemlerle hedef aldı.

Örgüt üyeleri, Londra'nın Kensington bölgesinde Daily Mail ve Mail on Sunday gazetelerinin yanı sıra Independent ve Evening Standard'ın da ofislerinin bulunduğu Northcliffe House binası önüne 7 ton at gübresi döktü. Bu eylemde 5 gösterici gözaltına alındı.

Grup üyelerinin Daily Telegraph gazetesinin Londra'daki binası önüne gübre dökme girişimiyse polis tarafından engellendi, burada da bir kişi gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yokoluş İsyanı, "iklim kriziyle ilgili gerçekleri kamuoyundan gizlediği için Daily Mail'in özellikle hedef alındığını" belirtti. Grup yayımladığı açıklamada, Birleşik Krallık'ta medyanın yüzde 68'ine sahip milyarderlere mesaj göndermeyi amaçladığını ve kâr uğruna gerçeklerin gizlenmesine yol açan medyadaki çürümenin sona erdirilmesini talep ettiğini kaydetti.

Yokoluş İsyanı üyesi yüzlerce kişi, dün ülkedeki basın kuruluşlarını protesto etmek amacıyla Londra'da yürüyerek Parlamento Meydanı'nda gösteri de düzenledi. Bu gösteride yaşanan olaylardaysa bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Örgütün kurucularından Dr. Gail Bradbook, Sky News kanalına yaptığı açıklamada "Basının gücü az sayıda kişinin ellerinde olunca işleyen bir demokrasiye sahip olmuyoruz. Bu ciddi bir sorun ve zamanımız daralıyor. Basın hükümeti sorumlu tutmuyor" dedi.


Independent Türkçe, Guardian, Sky News

DAHA FAZLA HABER OKU