CHP’li Ağbaba: Şirketler iktidarın değişeceğini anlayıp Kamu Özel İşbirliği projelerini elinden çıkarmaya çalışıyor

Ağbaba, “Rant projelerine yatırım yapanlar kendilerini Londra Mahkemelerinin kurtaramayacağını iyi bilsin” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Rönesans Holding tarafından işletilen 5 ildeki şehir hastanesinin işletme hakkını Danimarka Şirketi ISS’ye devretmesini değerlendirdi.

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "O paraları sizden söke söke alırlar” açıklamasını da hatırlatarak, müteahhitlerin Kamu Özel İşbirliği projelerini iktidar değişiminde “kamulaştırma riskine” karşın satmaya başladığını ifade etti.

Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerini işleten Rönesans Holding bu alandan çekilme kararı almıştı.

Ağbaba, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvenerek ‘ticari sır' diye içeriği halktan gizlenen rant projelerine yatırım yapanlar kendilerini Londra Mahkemelerinin kurtaramayacağını iyi bilsin” diye kaydetti.

Ağbaba, şunları söyledi;

Bütçeye 20-25 yıl gibi süreler boyunca çıkarılan giderler, akla ziyan garanti ücret ödemeleri, doğanın ve ormanların yok edilmesi, kültürel mirasların talan edilmesi gibi geri döndürülemez birçok zararı oldu. Bu projelerle yandaş müteahhitler zengin edildi, ülkenin kaynakları 5'li çeteye peşkeş edildi. Bu rant çeteleri sadece Türkiye'nin değil, bölgenin ve dünyanın en çok ihale alan şirketleri haline geldi. Şimdi gidici olduklarını anlamış olacaklar ki, giderayak ülkeyi soyabildikleri kadar soyuyorlar. Bunlardan biri olan Kanal İstanbul projesi, yandaş çetelere son vurgun yaptırma projesidir. Birtakım şirketler de yine iktidarın değişeceğini anlayıp KÖİ projelerini elinden çıkarmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvenerek ‘ticari sır' diye içeriği halktan gizlenen bu rant projelerine yatırım yapanlar kendilerini Londra Mahkemelerinin kurtaramayacağını iyi bilsin. Genel Başkanımız bu rant projelerini kamulaştıracağını ve garanti ödemelerinin yapılmayacağını birçok dile getirdi.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU