Ölen askerlerin tabutunda eroin taşıyan "Amerikan Gangsteri" Frank Lucas hayatını kaybetti

Lucas, Vietnam Savaşı sırasında ölen ABD askerlerinin tabutlarında ülkeye eroin sokmasıyla tanınmıştı

Fotoğraf: The Independent 

Dünyaca ünlü uyuşturucu baronu Frank Lucas 88 yaşında hayatını kaybetti.

TMZ’ye konuşan kardeşi, Lucas’ın New Jersey eyaletinde bilinmeyen bir sağlık durumu yüzünden hastaneye giderken hayata gözlerini yumduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uyuşturucu kralının hayatını konu alan 2007 yapımı Amerikan Gangsteri'nde (American Gangster), Lucas’ın nasıl dünyanın en meşhur uyuşturucu tacirleri arasına girdiği anlatılıyor. Filmde Lucas'ı, Denzel Washington canlandırıyor.

Lucas, eroin kullanımının yükselişte olduğu 1960’lar ve 1970’lerde güç kazandı. Uyuşturucu ticaretinde aracıların olmadığı bir düzen kuran Lucas, eroini direkt Güneydoğu Asya’dan getirdiğini ileri sürüyordu. Hatta, Vietnam Savaşı sırasında ölen ABD askerlerinin tabutlarında ülkeye eroin soktuğu iddia edilmişti. 

Suç dünyasına New York’un Harlem mahallesinde adım atan Lucas, Blue Magic (Mavi Sihir) adını verdiği uyuşturucu maddeyle tanındı.

Lucas’ın eylemlerini soruşturmalar sonucu ortaya çıkaran Uyuşturucuyla Mücadele görevlileri, 1975’te uyuşturucu baronunun New Jersey’deki evinde 584 bin dolar (yaklaşık 3,4 milyon TL) nakit para ele geçirdi.

Federal ve eyalet uyuşturucu yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Lucas, 70 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lucas, 5 yıl hapis yattıktan sonra uyuşturucu sektöründeki diğer üst düzey kişilerin isimlerini vererek serbest bırakıldı ancak aynı suçlardan 7 yıl daha cezaya çarptırıldı ve 1991’e kadar cezaevinde kaldı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU