Sarıkaya: Erdoğan’ın başkanlara uyarısı...

"Benzer uyarıyı geçmişte de dile getirmiş, seçim öncesi bazı belediye başkanlarının görevlerinden ayrılmasına neden olan süreci başlatmıştı"

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin belediye başkanları ile gerçekleştirdiği görüşmede “ciddi bir uyarı” yaptığını söyledi. Sarıkaya, geçmişte 6 belediye başkanının görevden alınmasını hatırlatarak “Benzer uyarıyı geçmişte de dile getirmiş, seçim öncesi bazı belediye başkanlarının görevlerinden ayrılmasına neden olan süreci başlatmıştı” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muharrem Sarıkaya’nın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

AK Parti’nin temeli belediye kadrolarında atıldığı ve oradan gelen başarı ile bir noktaya ulaşıldığı geçmişten bu yana partinin her kademesinde dile getirilen bir gerçekti. Dolayısıyla belediye çalışmaları AK Parti açısından çoğu zaman diğer hizmetlerin önünde gelir, hatta daha fazlasının nasıl yapılabileceğine ilişkin planlamalar yapılırdı. Kamuoyuna da “AK Parti belediyeciliği” adı altında yeni bir yaklaşım sunulurdu.

AK Parti kulisinde milletvekilleri ile sohbete katılanlar bilir, bir süredir belediyelerin seçmene doğrudan dokunan yerine, tweet ile ulaşan haline geldiğinden yakınılıyordu. Nitekim bu tespit dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hem de kamuoyunun önünde AK Parti belediye başkanlarına dile getirildi. Erdoğan’ın sözleri uyarı niteliğindeydi… Benzer uyarıyı geçmişte de dile getirmiş, seçim öncesi bazı belediye başkanlarının görevlerinden ayrılmasına neden olan süreci başlatmıştı.

Benzer bir durum seçim sathına girilmek üzere olunan bu dönemde de gelebilir mi? AK Parti yönetimi bu kez böyle bir gelişme beklemiyor. Ancak Erdoğan’ın kapalı oturumda da ciddi şekilde belediye başkanlarını uyardığından söz ediliyor.

Erdoğan bugün sabah da uzun bir sürenin ardından milletvekilleri ile kahvaltıda buluşacak. Bu yeni yönetimin göreve gelmesinden sonra ilk adım olacak. Milletvekilleri dün de Genel Başkanvekili Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleşen Sağlık Bakanı Koca’nın sunumuna ilişkin toplantıya katıldılar. Görünen o ki AK Parti dış politika ve hükümet odaklı siyasetini, yavaş yavaş geçmişte olduğu gibi parti odaklı hale döndürüyor.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU