Bakan Kurum: Müsilajla mücadele kapsamında yapılan denetimlerde 16 işletme faaliyetten men edildi

Kurum, oksijen seviyesini artıracak cihazları Marmara Denizi'ne bıraktıklarını, olumlu bir ilerleme olursa bunu Marmara geneline yaygınlaştıracaklarını söyledi

Fotoğraf: AA

Marmara Denizi'ndeki müsilajla mücadele kapsamında İzmit Körfezi ve Pendik açıklarındaki 5 farklı noktaya oksijen seviyesini artıracak cihazlar bırakıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilajla ilgili eylem planı çerçevesinde İzmit Körfezi'nde devam eden temizlik çalışmalarını tekneyle inceledi.
 

20210622_2_48868414_66312645.jpg
Oksijen seviyesini artırması için denize bırakılan cihazlar / Fotoğraf: AA


Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Kurum, daha sonra Sekapark mevkisinden İzmit Körfezi'nin oksijen seviyesini artırmak amacıyla hazırlanan cihazı denize bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"5 bin 306 metreküp müsilaj topladı"

Bakan Kurum, Marmara Denizi'ndeki müsilaj çalışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Oksijen seviyesini artıracak cihazları Marmara Denizi'ne bıraktıklarını, olumlu bir ilerleme olursa bunu Marmara geneline yaygınlaştıracaklarını bildiren Kurum, "Bugün başlattığımız pilot uygulamayla birlikte az önce denize hep beraber bıraktığımız cihazlarla birlikte denizdeki oksijen seviyesini artıracak adımları atıyoruz" dedi.

Kurum şunları kaydetti:

Marmara Denizimizi müsilajdan temizleme seferberliği kapsamında iki haftamızı geride bıraktık. İki hafta içerisinde Marmara'da bulunan 25 milyon vatandaşımızın geleceğini ilgilendiren, tüm Türkiyemizin geleceğini ilgilendiren bu çevre problemine ilişkin, müsilaja ilişkin kararlı bir şekilde adımlarımızı atmaya devam ediyoruz.

1500'ün üzerinde personel, 72 tekne ve karadan temizleme ekipmanlarıyla bugüne kadar 5 bin 306 metreküp müsilaj topladıklarını bildiren Kurum, "Yaptığımız denetimlerle Yalova'da 3, Balıkesir'de 3, Tekirdağ'da 9, Kocaeli'de 1 işletme olmak üzere 16 işletme faaliyetten men edildi" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU