"Salgında durumumuz kötü" açıklaması yapılan Rusya’dan ilk turist kafilesi Antalya’da

Gün içerisinde 12 binden fazla Rus turistin ülkeye geleceği tahmin ediliyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Rusya tarafından Türkiye'ye yönelik 15 Nisan'da başlatılan uçuş kısıtlaması, 22 Haziran itibarıyla sona erdi. 2 aylık bir aradan sonra Rus turistler yeniden Türkiye'ye ve Antalya'ya gelmeye başladı.

Buna göre Rusya'nın başkenti Moskova'daki Vnukova Havalimanı'ndan kalkan THY'ye ait uçak, 132 yolcusuyla saat 05.40'da Antalya Havalimanına indi.

Uçaktan inen turist kafilesi, termal kameralardan geçip havalimanına girdi. Pasaport işlemlerinin ardından salgın tedbirleri kapsamında valizlerini alan turistler, servislerle konaklayacakları otellere hareket etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gün içinde Rusya'dan Türkiye'ye 44 uçak ile 12 binden fazla turistin Antalya'ya gelmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı’nın (AA) aktardığına göre yolculardan Oleg Uvanov, Antalya'da yaşayan bir dostunun yanına tatile geldiğini söyledi. Kısıtlamaların kaldırılmasından sonra Türkiye'de olmanın çok güzel olduğunu dile getiren Uvanov, "Bütün yılın yorgunluğunu atıp, güzel bir tatil yapıp, dönmek istiyorum" dedi.

Alexandra Donskaya da tatil yapmak için sabırsızlandıkların ve kısıtlamaların kaldırılmasıyla hemen uçak biletlerini aldıklarını belirtti. Antalya'yı ve Türkiye'yi çok sevdiklerini söyleyen Donskaya, ailesiyle birlikte geldiğini ve sıcak bir kentte güzel bir tatil yapmak istediğini kaydetti.

Viktorina Zeiena da Türkiye'de büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

"Durumumuz kötü"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya’daki salgın durumu iyiden ziyade kötü. Kovid-19'a karşı aşılanma ve yeniden aşılanma süreci kaçınılmazdır” demişti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Rusya'nın uçuşları tekrar başlatma kararının, güvenli turizm adına Türkiye'ye olan güvenin bir göstergesi olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu.

Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Rusya'nın 22 Haziran itibarıyla ülkemize uçuşları tekrar başlatması güvenli turizm adına ülkemize olan güvenin bir göstergesidir. Önümüzdeki süreçte diğer ülkelerle de yürüttüğümüz diplomasi trafiğinin meyvelerini Rusya ile olduğu gibi alacağımızı umuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Uzmanlardan Delta varyantı uyarısı

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, geçtiğimiz hafta daha agresif ve hızlı yayılan bir virüsle karşı karşıya olduklarını açıklayarak “Alarm durumundayız” demişti.

Delta varyantının endişe verici olduğuna dikkat çeken uzmanlar, hiçbir önlem almadan başlayacak bu hareketliliğin yaratacağı tehlikelere karşı uyarıyor.

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, Gazete Duvar’a yaptığı  açıklamada Türkiye’nin endişe verici varyantları yakından takip etmesi gerektiğini belirterek “Sorun yalnızca Rusya’dan bize gelecek olanlarla sınırlı değil. Hem ülke içerisinde hem de başka ülkelerden örneğin İngiltere’den, Hindistan’dan gelebilecek olanlar da var” demişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, salgın gölgesinde geçen 2020 yılında yaklaşık 2 milyon Rus turist Türkiye’yi ziyaret etti. Bu oran 2019 yılında 7 milyonu aşmış ve Ruslar Türkiye’ye gelen yabancı turistler arasında ilk sırada yer almıştı.

 

AA, DUVAR, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU