Hindistan Başbakanı Modi, tüm dünyada erişime sunulan yoga uygulamasını tanıttı

"Bugün tüm dünya koronavirüs pandemisiyle mücadele ederken yoga bir umut ışığı oluyor"

Hindistan'daki askeri tesislerde de yoga etkinlikleri düzenlendi (Twitter/@DefencePROTvm)

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, 7. Uluslararası Yoga Günü'nde düzenlenen çevrimiçi etkinlikte yaptığı konuşmada, Dünya Sağlık Örgütü’yle (DSÖ) beraber tüm dünyada erişilebilecek yeni bir yoga uygulamasını piyasaya süreceklerini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bugün tüm dünya koronavirüs pandemisiyle mücadele ederken yoga bir umut ışığı oluyor diyen" Modi, mYoga isimli uygulamanın farklı dillerde yoga eğitimi videolarını içereceğini kaydetti. Önceki yıllarda kalabalık etkinliklerde yoga yaparken görülen Hindistan Başbakanı, "Bu yılın teması ‘Zinde bir Yaşam için Yoga’. Fiziksel ve ruhsal sağlık için yoga yapmaya odaklanıyor" ifadelerini kullandı.
 


Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind da, Hindistan'ın insanlığa eşsiz bir armağanı olan yoganın özellikle pandemi sürecinin hafifletilmesine katkı sağladığını öne sürdü. Kovind, yoga yaptığını gösteren bir fotoğrafı da Twitter'da paylaştı.


Hindistan Kültür Bakanlığı, Uluslararası Yoga Günü’nün bu yıl ülke çapında 75 kültürel alanda kutlanacağını duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanı Prahlad Singh Patel, bu sabah başkent Yeni Delhi’deki bir etkinlikte yoga yaparken ülkenin birçok anıt ve kültür tesisinde üst düzey yetlkililerin katılımıyla yoga seansları düzenlendi.

Hindistan askerleri de, zaman zaman Çin ordusuyla çatışmaların yaşlandığı dağlık Ladakh bölgesinin yanı sıra birçok yerde toplu olarak yoga yaptı. Pandemi nedeniyle bu yılki yoga etkinliklerinde sınırlı katılıma izin verildi.
 


Hindistan’ın yanı sıra birçok ülkede de Yoga Günü’ne özel etkinlikler düzenlendi. New York’taki Times Meydanı’nda 3 binden fazla kişi yoga yapmak üzere bir araya geldi.

5 bin yıl önce Hindistan’da ortaya çıkan yoga, Hinduzim ve Budizmde de yaygın olarak uygulanıyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, dünyada sağlıklı hayat teşvik etmek amacıyla 2014’te 21 Haziran’ı Uluslararası Yoga Günü ilan etmişti.


Independent Türkçe, Sputnik International, The Indian Express

 

DAHA FAZLA HABER OKU