Meksika'nın başı homofobik tezahürat sebebiyle belaya girdi

Meksika Futbol Federasyonu, yaklaşık 550 bin TL para cezası aldı

Meksika cezayı, taraftarlarının 18 Mart'ta Dominik Cumhuriyeti'yle ve 24 Mart'ta ABD'yle oynanan maçlardaki tezahüratlarından dolayı aldı (AFP)

FIFA, taraftarların mart ayında oynanan iki karşılaşmada homofobik tezahürat yapması sebebiyle Meksika Milli Futbol Takımı'na iki maç seyircisiz oynama cezası verdi.

18 Haziran'da yapılan açıklamada, Meksika Futbol Federasyonu'nun (Federación Mexicana de Fútbol Asociación - FMF) 60 bin İsviçre frangı (yaklaşık 550 bin TL) para cezası aldığı da duyuruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Böylece Meksika'nın 2022 FIFA Dünya Kupası Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Konfederasyonu Elemeleri'nde 2 Eylül'de Jamaika'yla ve 7 Ekim'de Kanada'yla oynayacağı maçlarda tribünler boş kalacak.

Cezanın açıklandığı gün bir basın toplantısı düzenleyen FMF Başkanı Yon de Luisa, "Umarım bu FIFA'nın ilk ve son yaptırımı olur" dedi.

Zira FIFA, 29 Mayıs'ta İzlanda'yla oynanan hazırlık maçında Meksikalı taraftarların yine homofobik tezahürat yapması sebebiyle FMF'e karşı bir soruşturma daha başlattı.

FMF Başkanı, taraftarların bu davranışlarının düzelmemesi halinde ülkelerinin ABD ve Kanada'yla ev sahipliği yapacağı 2026 Dünya Kupası'na katılımının riske gireceğini söyledi:

Statlarımızı boş bırakırsak Dünya Kupası'na nasıl ev sahipliği yapabiliriz? Bunu şimdi bitirmezsek, sonuçlar Meksika futbolunu yıkabilir.

 

Independent Türkçe, Reuters, Fox News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU