Nazif Okumuş: MHP ile ilişiğim kesildi

21. Dönem MHP Milletvekili Nazif Okumuş, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini söyledi

Çeşitli gazetelerde muhabir, haber müdürü, yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni olarak görev yapmış olan MHP 21. Dönem Milletvekili Nazif Okumuş, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini ve 2 gün önce kendisinden savunmasının istendiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)



TV5’de yayınlanan ve Hasan Basri Akdemir’in sunduğu “Konuşmadan Olmaz” programına konuk olan Nazif Okumuş, “MHP’nin sizin siyaset yaptığınız dönemdeki politikalarıyla bugünkü politikalarını nasıl buluyorsunuz?” sorusunu cevaplarken, partiden ihracı konusunda şunları söyledi:

“MHP’de, tabii ki MHP ile ilişiğim kesildi ve o zaman söylemek istemiyordum. Daha ben, ilginçtir 2 gün önce Milliyetçi Hareket Partisi’nde ilişiğimi kesebilecek yazıyı aldım ve kamuoyu ile de paylaşmak istememiştim; ama bugün benden savunma isteyerek disiplin kuruluna verdiklerini, yani ihraç mekanizmasına başladıklarını söylüyorlar. Dolayısıyla orası benim için şu anda uzun zamandan beri hayal kırıklığıydı; ama şu andan itibaren zaten farklı bir sürecin içerisine girdiğim bir adres olarak kalıyor”

Nazif Okumuş kimdir?

Nazif Okumuş, 1959 yılında Adapazarı'nın Sapanca ilçesinde Seher ve Ömer Okumuş çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu ve gazetecilik ile ilgilendi. Çeşitli gazetelerde, muhabir, haber müdürü, yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni olarak görev yaptı.

Nazif Okumuş, 1999 yılındaki milletvekili seçimlerinde 21. Dönem İstanbul 2. bölge MHP milletvekili seçildi. 18 Nisan 1999 - 14 Kasım 2002 tarihlerinde de TBMM'de, TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu Başkanı oldu. 14 Kasım 2002'de 22. dönem milletvekili seçilerinde, MHP baraj altında kaldığından milletvekili seçilemedi. 22 Temmuz 2007'de MHP'den yeniden milletvekili adayı olsa da seçilemedi.

Nazif Okumuş evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

TV5, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU