MHP kurmayları medyayı hedef aldı: Şartlanmış şapşallığın daniskası

MHP'li Özdemir, Yıldız ve Yalçın; Sözcü, Karar, Cumhuriyet ve Yeniçağ gazetelerini eleştiren paylaşımlar yaptı

Kolaj: Independent Türkçe

MHP kurmayları İsmail Özdemir, Feti Yıldız ve Semih Yalçın sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda bazı medya organlarını hedef aldı. Özdemir; Cumhuriyet, Sözcü ve Karar gazetelerini hedef alırken Yalçın, bu gazetelere Yeniçağ'ı da ekleyerek "Fitneçağ" ifadesini kullandı.

Özdemir:  Şartlanmış şapşallığın daniskası

MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhuriyet, Sözcü ve Karar gazetelerinin ülkücü hareketle ilgili sürdürdüğü yayın politikası, şartlanmış şapşallığın daniskası" ifadelerini kullandı.

Özdemir paylaşımlarında şunları kaydetti:

Milliyetçi Ülkücü Hareket’i tarafı olmadığı olaylarla ilişkilendirme gayretine girenlerin aynı maksatla bugün de rezil isnatlarda bulunmaları kendi karanlık suret ve maksatlarını gizleyemeyecektir. MHP üzerinden gündemde yer edinme çabalarına fırsat tanımayız. 

Ülkü Ocakları, Türk Gençliği’nin eğitim ve kültürel yaşantısına katkı sağlamak amacıyla bilhassa son günlerde her çevre nazarında örnek olarak gösterilen projeleriyle öne çıkarken, “terörist sevici olduğu anlaşılan” bir siyasi parti tarafından hedef alınması manidardır. 

Dahası Cumhuriyet, Sözcü ve Karar gazetelerinin de aynı gelişme üzerinden Milliyetçi Ülkücü Hareket’le ilgili sürdürdüğü yayın politikası, şartlanmış şapşallığın daniskasıdır. Bu saplantılı ruh hali aynı zamanda malum medyanın kimlerin dümen suyuna gittiğini de gösteriyor.

Kirli amaç ve ellerin Türk gençliği için başarılı ve gayretli çalışmalar yürüten Ülkü Ocakları’na uzanmasına müsade etmeyiz. Serokluk payesi boynuna asılı olanların sabıkası kabarık temsilcileri üzerinden sürdürmek istedikleri eylemler boş, kokuşmuş ve miladı dolmuş oyunlardır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldız: Bölücü hainleri kollama noktasına hangi saikle dönüştünüz?

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız da Twitter hesabıdan yaptığı paylaşımda Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun'un 'Suskunluk Politikası' yazısını eleştirdi.

Feti paylaşımında "Alev Coşkun Bey; "Günümüzde tarihten ders almayan, gaflet dalalet ve hatta hıyanet içindeki kimi "aydın"ların durumunu ve küreselleşmenin dayatması ile oluşan yeni mandacılar’a karşı" diye devam eden milli duruşunuzdan, Bölücü hainleri kollama noktasına hangi saikle dönüştünüz?" ifadelerini kullandı.

Yalçın: Medyada yuvalanmış ve uyduruk sütre gerisinden efelik taslayan birtakım Ülkücü muarızları

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın da yine sosyal medya üzerinden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bazı medya organlarını hedef aldı.

Yalçın şunları kaydetti:

Anlaşılan o ki başbakanlıktan azledilmesinin sebebini hâlâ MHP'nin tutumunda arayan Davutoğlu; beslediği kin ve garezi, ipliğini pazara çıkaran partimizi ve Ülkü Ocaklarını karalayarak izhar etmektedir.

Davutoğlu'nun son günlerde Ülkücüleri ısrarla hedefe koyması Ülkü Ocaklarının atamalarına karışması FETÖ taktiğine benzemektedir. Kendisine bu aklı verenler, Milliyetçi-Ülkücü hareketi hedef almasını özellikle tembihlemişlerdir.

Ne var ki Sözcü, Karar, Fitneçağ gibi medyada yuvalanmış ve uyduruk sütre gerisinden efelik taslayan birtakım Ülkücü muarızları, fırsatı ganimet bilerek söz konusu hadiseyi kaşımaya, ‘siyasi etik’ üzerinden de MHP’yi hedefe koymaya çalışmaktadır.

Bunlar;kuyruklu yalanları tatlı bir masal gibi anlatır, Pinokyo gibi uzayan burunlarını her yere sokmaktan zevk alırlar.

Bunlar;namertliği bir övünç payesi, bir ayrıcalık olarak kabul eder,şahsiyetsizliklerini kamuoyu önünde bir nişane gibi sergilemekten asla fütur getirmezler.

Doğruları dile getirmek, dürüstlük, hakkaniyet ve aklıselim bu tür mevkuteler için zararlı davranışlardır. Türk milleti bunların ne mal olduklarını çok iyi bilmektedir. Türk milleti; bunların cibilliyetini, kıratını, derekesini iyi bilmektedir.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU