HDP İzmir İl Başkanlığı'nı basan saldırgan bir kişiyi öldürüp binayı ateşe verdi

HDP İzmir İl Başkanlığı binasını basan silahlı saldırgan parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldürdükten sonra binayı ateşe verdi. saldırganın gözaltına alındığı açıklandı

İzmir'de HDP il binasına saldırı düzenlendi. İçeri giren 30-35 yaşlarındaki kişinin üç el ateş açtığı ve camları kırdığı, binayı yakmaya çalıştığı öğrenildi. Olayda saldırgan gözaltına alınırken, Deniz Poyraz adındaki parti çalışanının öldüğü açıklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şair Eşref Bulvarı'ndaki iş merkezinin 2. katında bulunan HDP İzmir İl Başkanlığına giren silahlı saldırgan, tabancayla etrafa ateş açtı. İl başkanlığının camlarının kırıldığı saldırının ardından iş merkezinin çatı katına çıkan kişi, polislerce gözaltına alındı.

İş merkezinin etrafını güvenlik kordonuyla çevreleyen ve il başkanlığında inceleme yapan polis ekipleri, bir kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

denizpoyra.jpg
Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz / Fotoğraf: HDP

 

İzmir Valiliği: Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti

İzmir Valiliği, HDP İl Başkanlığına düzenlenen saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Valilikkten yapılan açıklama şöyle:

"İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür.

Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır"

HDP: Provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır

HDP Genel Merkezi'nden saldırı hakkında yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamda "Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi" denildi.

Saldırının duyulması üzerine partililerin Konak İlçe binası önünde toplanmaya başladığı belirtilen açıklamada, "Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır"  ifadelerine de yer verildi.

Oluç ve Beştaş canlı yayına bağlandı

Halk TV canlı yayınında Ayşenur Arslan’ın programına bağlanan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, saldırganın tek kişi olduğunu ve şu anda gözaltına alındığını açıkladı. Oluç, saldırı esnasında binada bir parti görevlisi olduğunu ve henüz onun hakkında bilgi edinemediklerini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Halk TV'de yaptığı açıklamada "İçeride ölen kişi çalışanımızın kızı. Genç bir kız" dedi. 

Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın ailesi il başkanlığı binası önüne geldi. 

HDP’den açıklama: Binamız ateşe verildi

HDP Genel Merkezi’nin sosyal medya hesabından da bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır” ifadelerine yer verildi.

"Şikayet ettik ama sonuç alamadık"

HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz ise gazeteci İrfan Aktan'a yaptığı açıklamada, silahlı bir kişinin bina içindeki bir HDP çalışanını rehin alıp binayı ateşe verdiğini söyledi. Güleryüz aylardır binalarının önüne getirilen bir kişi üzerinden hedef gösterildiklerini ve yetkililere şikâyet ettikleri halde bir sonuç alamadıklarını, bu saldırının göz göre göre geldiğini de ifade etti.

 

WhatsApp Image 2021-06-17 at 14.21.58.jpg
Fotoğraf: Instagram

 

Saldırganın ilk ifadesi: PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim

HDP İzmir il binasına girerek parti üyesi Deniz Poyraz’ı öldüren eski sağlık çalışanı O.G’nin ilk ifadesine Cumhuriyet ulaştı. 

Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan şüpheli, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dedi. 

Gaziemir ilçesinde oturan O.G’nin 27 yaşında olduğu öğrenildi.

 

Independent Türkçe, AA, Halk TV, Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU