Sezgin Baran Korkmaz’dan "10 milyon euro" sorusuna yanıt: Bu konunun muhatabı Veyis Ateş’tir

"Avukatlarım savcılığa suç duyurusunda bulundukları zaman, Türkiye’de herkes öğrenecek"

Fotoğraf: AA

Kara para aklaması suçundan aranan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, kendisinden Ankara ile arasını düzeltilmesi için istenen 10 milyon euro’nun muhatabının Habertürk’ün ekran yüzlerinden Veyis Ateş olduğunu söyledi.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında Korkmaz ile yaptığı görüşmeyi paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pehlivan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Önce Fatih Altaylı yazdı.  Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Avro istediğini duyurdu.  SBK’nin “ablası gibi sevdiği bir gazeteciye” bu talebin kaydını dinlettiğini de ifşa etti.  Sonra “abla” Sevilay Yılman dinlediği o kaydın bir bölümünü köşesine taşıdı.  Veyis Ateş, “Seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün” diyordu. “Samimiyetini göstermeni bekliyorlar” diyordu. “Talep ettikleri meblağı yollayacaksın” diyordu. 

Herkesin merak ettiği soru için Sezgin Baran Korkmaz’ı aradım. Açmadı. Sorumu mesaj olarak attım: “Veyis Ateş sizden almak istediği parayı kime vereceğini vaat etti?  Kim o ‘arkadaşlar’ dediği ve sizin için görüştüğü kişiler?” 

Aradan bir süre geçtikten sonra telefonum çaldı. Arayan Sezgin Baran Korkmaz’dı. 

Öfkeli bir şekilde konuşuyordu. Hakkındaki suçlamaların doğru olmadığını iddia ediyordu. “Her şeyi açıklayın o zaman, yazayım” dediğimde ise “hayır” diyordu. Halbuki, yanıt bekleyen çok soru vardı. Veyis Ateş’in kimlerle kendisi için lobi yaptığını ve 10 milyon Avro’yu kimlere vereceğini sordum tekrar. Israr edince şöyle dedi SBK: 

“Bu soruya cevap vermek istemiyorum. Bu konunun muhatabı Veyis Ateş’tir. Avukatlarım savcılığa suç duyurusunda bulundukları zaman, Türkiye’de herkes öğrenecek.” 

Sıra dışı günlerden geçiyoruz. Uykusu kaçan siyasetçiler, bürokratlar ve elbette medya mensupları var. Yıllardır kokladığımız lağım çukurunu görmeye başladık. 

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU