"10 bin dolar alan siyasetçi" tartışmaları sonrası Meclis Başkanı Şentop ve Bakan Soylu görüştü, iki taraftan bir açıklama yapılmadı

Şentop'un makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü

Fotoğraf: AA (arşiv)

Organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'den "aylık 10 bin dolar alan siyasetçi" iddiasını dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi yazıyla kendisinden yanıt isteyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un makamına giderek bir görüşme gerçekleştirdi.

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından Soylu, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakarak Meclis'ten ayrıldı. 

Görüşmede Soylu'nun Şentop'un mektubuna yanıtı 'elden' verip vermediği, 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini paylaşıp paylaşmadığı konusunda açıklama yapılmadı.

"10 bin dolar alan siyasetçi" tartışması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM Başkanı Şentop'a bir çağrıda bulunarak, "Bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Şentop bu 10 bin dolar konusuna sessiz kalamaz. Sessiz kalıyorsa 'Acaba o da mı alıyor' diye sorulur" ifadelerini kullanmıştı.

"Kılıçdaroğlu beni hedef alan iftirada bulundu. Bunu açıklayacak kişi ben değilim muhatabıdır" yanıtı veren Şentop, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklaması için mektup yazmıştı.

Mektupta, “Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi” istenmişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU