New York'ta Asyalı kurye bisiklet sürerken bıçaklandı

Paniğe kapılan kurban yiyecek teslimatını tamamladıktan sonra saldırganı bulmak için koştu

ABD'nin New York şehrinde bisikletle yemek dağıtan Asyalı bir adam, polisin bir dizi Asya karşıtı nefret suçunun sonuncusu olarak soruşturduğu olayda güpegündüz başka bir bisikletçi tarafından sırtından bıçaklandı.

53 yaşındaki kurban saldırının ardından yere yığıldı fakat ayağa kalktı ve teslimatı bıçakla yaralanmış halde tamamladı ve bıçaklandığını ancak restorana geri döndüğünde fark etti.

Kimliği gizlenen Asyalı adam, pazar akşamı Brooklyn'de bir sipariş yetiştirirken kapüşonlu bir saldırganın arkasından pedal çevirerek yaklaşıp gizemli bir şekilde "Ne oldu?" diye sormasının ardından saldırıya uğradı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Polis Teşkilatı'nın (NYPD) yayımladığı video görüntülerine göre kurban, bisikletini yavaşlatıp arkasını dönmeye başladığında yeşil kıyafetli saldırgan bir bıçak çıkarıp adamı sırtından bıçakladı ve bu sırada yere devirdi.

NYPD, Fulton Caddesi'ndeki saldırının görüntülerini paylaştı ve bilgisi olan herkesin iletişime geçmesini istedi.

NY Daily News'un haberine göre polis pazartesi günü saldırıyı olası bir nefret suçu olarak soruşturduklarını söyledi.

Mağdur, Queens'teki Jamaika Hastanesi'ne kaldırılarak sırtındaki hayati tehlike oluşturmayan derin yara nedeniyle tedavi altına alındı.

Çin yemeği lokantasının müdürü New York Post'a kuryenin yere devrildikten sonra ayağa kalktığını, üzerindeki tozu silkeleyip sorumluluğundaki yemeği teslim etmek için bisikletiyle gittiğini söyledi.

Kurye yaralandığını ve kanaması olduğunu ancak restorana dönüp olayı meslektaşına anlattığında fark etti.

Müdür o anları şöyle anlattı:

“Sırtına dokundu ve 'Biraz ıslak' dedi.

Ellerine baktı, kanı gördü.

Uğradığı saldırının boyutlarını öğrenince şoke olan kurban, görünüşe göre saldırganını bulmak için restorandan koşarak çıktı. Müdür o anları “Adamı aramak için dışarı koştu. 'Hayır, geri dön!' dedim" diye aktardı.

Müdür, teslimat sürücüsünün "korktuğunu" ve NYPD'nin saldırganını bir an önce bulmasını istediğini söyledi.

31 Mayıs'a kadarki güncel NYPD istatistiklerine göre bu yıl New York'ta Asyalılara karşı işlenen nefret suçu vakaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 335 arttı. Genel olarak, nefret suçları bu yıl yüzde 98 artış kaydetti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU