Sloganlar atan Hindular, yaşlı Müslümanı dövüp sakalını kesti

İddiaya göre adamlar Abdul Samad'ı tahta sopalarla dövdü ve kafasına silah dayadı

Abdul Samad'ın başına gelenleri anlattığı videodan bir ekran görüntüsü (Twitter)

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde yaşlı bir Müslüman adamın, sakalını tıraş etmeye ve Hindu dini sloganları atmaya zorlayan bir grup erkek tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi.

Eyaletin başkent Delhi'ye komşu olan Ghaziabad bölgesinde gerçekleşen olayı kaydeden video viral oldu.

Adı Abdul Samad Saifi olan yaşlı adam, başka bir videoda triportöründeyken iki adamın üzerine atlayıp yüzünü bir kumaş parçasıyla kapattıktan sonra kendisini dövmeye başladığını söyledi.

Saifi onu bir ormana götürdüklerini, bir odaya kilitlediklerini ve dövmeye başladıklarını belirtti. Adamların onu Hindu milliyetçilerin "Jai Shri Ram" (Hindu ilahı Tanrı Ram'a şan olsun) sloganını atmaya zorladığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel basında çıkan haberlere göre adamlar Saifi'yi ormana götürdüklerinde ve ondan sloganı tekrarlamasını istediklerinde, kendileri de "Jai Shri Ram" diye slogan atıyordu. Olayın 5 Haziran'da meydana geldiği bildirildi.

Yaşlı adam en az 5 erkek olduğunu, bir noktada kafasına silah dayadıklarını ve onu öldürmekle tehdit ettiklerini söyledi. Adamlar Saifi'ye daha önce çok Müslüman öldürdüklerini de söylemiş.

Saifi kendisine yumruk atıldığını ve tahta sopalarla dövüldüğünü belirtti.

Olayın çok izlenen ve paylaşılan videosunda en az iki adamın Saifi'ye tokat attığı, ona tahta sopalarla saldırdığı ve ardından sakalını makaslayarak Saifi direnmeye çalışırken sakalını kabaca kestiği görülüyor.

The Independent, videoların gerçekliğini teyit edemedi.

Gaziabad Emniyeti olaya dair bir vakanın kaydedildiğini söyledi. Emniyetin attığı bir tweet'te baş zanlının tutuklandığı ve polisin olaya karışan diğer adamları aramaya devam ettiği belirtildi.

Daha sonraki bir açıklamada polis, olayın dini sebeplerden değil, kişiler arasındaki bir alışverişten çıktığına inandıklarını söyledi. Aynı zamanda kurbanın Hindu sloganları atmaya zorlandığı iddiasını da reddettiler.

2019'da Uttar Pradeş'te Müslüman bir gencin Hindu sloganı atmayı reddettiği için bir çete tarafından ateşe verildiği iddia edilmişti. Fakat polis, çocuğun farklı kişilere farklı ifadeler verdiğini söyleyerek dini slogan atmaya zorlandığını reddetmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU