Erdoğan'ın yeşil pasaport haberi TBB Başkanı Feyzioğlu'nu çok sevindirdi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Avukatlara yeşil pasaport verilecek” sözlerini alkışlayarak karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'nin detaylarını paylaştı. 

Toplantıda avukatlara yeşil pasaport düzenlemesini de duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı'nın bu haberini alkışlayarak karşılayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu toplantı sonrasında strateji belgesini değerlendirdi.

Feyzioğlu, 9 başlıkla açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni "Türkiye ittifakının en önemli yol haritası" olarak nitelendirdi. "Artık Avrupa'nın bizi kıskanacağı bir yargı düzeni istiyoruz” dedi:

"En önemli konulardan birisi ifade özgürlüğünün güvenceye kavuşturulacağına dair başlık. Hepimiz açısından, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkes açısından bu önemli. Bu, Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Türkiye ittifakı' söyleminin de altını dolduran bir husus. Ben bugün açıklanan belgeyi sadece reform belgesi olarak görmüyorum"

Yargı reformunda tutuklamalara ilişkin de önemli iyileştirmeler olacağını gördüklerini dile getiren Feyzioğlu, "Bu da kes yapıştır gerekçelerle tutuklama kararı verilmesine bir son verileceği anlamını taşıyor. Bu açıdan önemli" dedi. 

Feyzioğlu, hakimlere coğrafi teminat geldiğini ifade ederek, "Bu, yargı bağımsızlığının ve dolayısıyla tarafsızlığının en önemli başlıklarından biridir. Yani hiçbir hakim, 'Sürgüne gönderilirim, birilerinin beğenmediği karar verirsem çoluğumuz çocuğumuz sıkıntı çekeriz' diye düşünmeden coğrafi teminat içinde hareket edecek" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı, Cumhurbaşkanı açıkladığında alkışlayarak karşıladığı yeşil pasaport düzenlemesini için şunları söyledi:

"Avukatların uluslararası işleri alabilmelerini sağlayabilmek adına avukatlara belli bir kıdemin üzerine yeşil pasaport imkanı geliyor. Bu son derece faydalıdır. Hazırlayan herkese başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere teşekkür ediyoruz, katılımcı bir anlayışla hazırladıkları için. Türkiye Barolar Birliği ve barolarımız olarak, aktif şekilde sürecin içerisinde olacağımızı söyleyebilirim.”

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU