YPG'nin Afrin'de hastaneye düzenlediği saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, saldırıda 27 sivil yaralandığı belirtildi

Fotoğraf: AA

Hatay Valiliği, Türkiye tarafından terör örgütü olarak kabul edilen YPG'nin Afrin'deki hastaneye saldırısında hayatını kaybeden sivillerin sayısının 13'e, yaralananların sayısının 27'ye yükseldiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Esad rejimi tarafından kontrol edilen Tel Rıfat bölgesinden YPG unsurlarınca yapılan Grad füzesi ve top atışlarının Afrin merkezde bulunan Özel Şifa Hastanesi'nin Acil Servisi'ne isabet ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Özel Şifa Hastanesi'nin Acil Servisi'ne isabet eden Grad füzesi ve top atışları neticesinde hayatını kaybeden sivillerin sayısı 13'e, yaralı sayısı ise 27'ye yükselmiştir" denildi.

MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB), Afrin'de hastaneye düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yapıldı.

MSB'den yapılan açıklamada, YPG'nin insanlık dışı bir saldırı daha gerçekleştirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Tel Rıfat bölgesinde yuvalanmış teröristler Afrin şehir merkezini ve Şifa hastanesini top ve ÇNRA atışlarıyla hedef aldı. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK/YPG'ye ait hedefler derhal ateş altına alınmış, doğrudan masum sivilleri hedef alan bu alçak saldırı Rusya Federasyonu tarafına bildirilmiştir. İnsanlık düşmanı teröristler bu saldırıların hesabını misliyle vereceklerini bilmelidir.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU