CNBC Milyoner Anketi: Y kuşağı parasının büyük kısmını kripto parada tutuyor

Daha genç yatırımcılar NFT furyasının geleceğine de daha iyimser bakıyor

Y kuşağı milyonerlerinin üçte ikisi NFT'lerin "sıradaki büyük yenilik" olduğunu düşünüyor (Reuters)

Yeni bir finansal ankete göre Y kuşağının dolar milyonerleri servetlerinin büyük kısmını kripto paraya yatırmış.

CNBC Milyoner Anketi'ne göre Y kuşağı milyonerlerinin yüzde 47'si, yani neredeyse yarısı, servetlerinin en az 4'te birini kripto para birimlerinde tutuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En az 1 milyon dolarlık yatırım yapılabilir varlığı olan 750 yatırımcıyla yapılan ankete göre, Y kuşağı milyonerlerinin üçte birinden fazlasının paralarının en az yarısı dijital para birimlerinde.

Gözlemciler anket sonuçlarının, daha yaşlı yatırımcıların tutma olasılığının daha düşük olduğu Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinden servet yaratmada nesiller arasındaki ayrımı gözler önüne serdiğini söylüyor.

Anket, ABD'li milyonerlerin yaklaşık yüzde 83'ünün kripto para birimlerinde hiç varlığının bulunmadığını ve baby boomer kuşağından milyonerlerin sadece 10'da birinin servetinin yüzde 10'undan fazlasının kripto para birimlerinde olduğunu ortaya koydu.

Çevrimiçi anketi CNBC'yle beraber yürüten Spectrem Group'un başkanı George Walper "Daha genç yatırımcılar henüz bu kadar iyi bilinmiyorken erkenden kripto paraya atladı" dedi.

Genç yatırımcılar yeni olmasına rağmen bu fikir üzerine daha fazla düşündü. Daha yaşlı yatırımcılarla boomer'larsa ağırlıklı olarak 'Bu yasal mı?' diye soruyordu.

Walper, varlık yönetimi sektörünün gelecekte daha çok genç yatırımcı çekmek için geleneksel yatırımlardan kripto paraya yönelebileceğini ekledi.

Sektörün şimdiden buna yanıt verdiğini görüyoruz. Kripto para yatırımına erişim sunan git gide daha çok sağlayıcıyla karşılaşıyoruz. Her şey hızla değişiyor.

Pandemi sırasında büyüyen dijital sanat ve içerik yatırımındaki NFT furyası da genç ve yaşlı milyonerler arasında bir bölünmeye şahit oldu.

Milyonerlerin üçte biri NFT'lerin (Kendi türünden bir başka değerle takas edilmesi mümkün olmayan, özgün ve biricik sayısal para ya da çip -ed.n.) "aşırı trend olmuş geçici bir heves" olduğunu söylerken Y kuşağı milyonerlerinin üçte ikisi NFT'lerin "sıradaki büyük yenilik" olduğunu dile getirdi.

Walper “NFT'ler daha yeni medyada yer almaya başladı. Bu yüzden daha eski nesiller bunları anlama konusunda daha geride" dedi.

ABD firması Pew Research'e göre 1981'le 1996 arasında doğanlar Y kuşağından oluyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU