Ahmet Şık hakkında iki ayrı soruşturma başlatıldı

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Şık'ın katıldığı bir programda kullandığı ifadelerle ilgili soruşturma açıldığı belirtildi

Fotoğraf: AA

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık hakkında katıldığı bir  programda sarfettiği sözlerle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Şık'ın "Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor, evet Türkiye Cumhuriyeti devleti bir katil devlettir." şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu ifadeler nedeniyle 27. Dönem Milletvekili Ahmet Şık hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan ikinci açıklamada da yine Şık hakkında bir televizyon programında sarf ettiği sözler dolayısıyla resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Milletvekili Ahmet Şık'ın katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği iddia olunan 'Şunu açıklıkla ifade edeyim mi, eğer AKP, bu iktidar bloku vatansever ve ben terörist isem, onlar gibi vatansever olmaktansa teröristlerin başımın üzerinde yeri var. O iktidarı zayıflatacak her türlü politika, bu iktidarın köpek dişlerini kıracak, azı dişlerini çekecek her şey meşrudur' şeklindeki sözleriyle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır.

Ahmet Şık'tan açıklama

Kendisi hakkında başlatılan soruşturma ile ilgili Şık'tan açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şık, "Devlet katil sözlerim nedeniyle eleştirileceksem/yargılanacaksam eksik tespit yaptığım için bu olmalı. Çünkü devlet seri cinayetler işleten bir katildir. Hiçbir devlet yoktur ki elinde kan olmasın" dedi.

TİP: Doğruyu söylemekte inat ediyoruz

Türkiye İşçi Partisi de Şık hakkında başlatılan soruşturma ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Paylaşımda, "AhmetŞıkınYanındayız" etiketi kullanılarak, "Mafya-AKP ilişkilerine tek söz edemeyen savcılık, 3 yıl önceki konuşmasından ötürü İstanbul Milletvekilimiz Ahmet Şık'a soruşturma açtı. Ahmet Şık nezdinde AKP'ye direnenleri yargılamak istediğinizi biliyoruz. Doğruyu söylemekte inat ediyoruz" denildi.

Hamza Dağ:

Ahmet Şık hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin AK Parti'den ilk yorum ise Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi.

Dağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün Tanrıkulu, bugün Şık. Muhalefet, memleketin hayrına olacak konulara odaklanmak yerine, devleti katil olarak nitelendirip onu yıkmaktan bahsediyor. Bu zihniyetle bugüne kadar mücadele ettik, bundan sonra da milletimizin hukukunu savunmak adına mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU