Seri katilleri baştan çıkaran çiftin karanlık hobisi ifşa oldu

Çift aralarında Charles Manson, David Berkowitz ve Richard Ramirez gibi ünlü seri katillerin de olduğu 100'ü aşkın kişiyle yazışmış

Barbara ve Richie, katillerle mektuplar aracılığıyla arkadaş oldu (Stephen Yang / Kolaj: New York Post)

ABD'de bir çiftin karanlık bir hobisi vardı: Dünyanın en tehlikeli seri katilleriyle mektuplaşarak baştan çıkarmak.

New York Post, Barbara ve Richie Dickstein'in, Charles Manson, David Berkowitz ve Richard Ramirez gibi seri katiller de dahil olmak üzere en az 100 kişiyle yazıştığını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mektup yazma fikrinin kendisine ait olduğunu söyleyen Barbara, bunun sebebinin Berkowitz'den son anda kurtulan birini tanıması olduğunu söyledi.

Dicksteinler ilk olarak 1992'de Berkwotiz'e yazdı. Netflix'in "Sam'in Oğulları: Şeytani Tarikatın İzinde" adlı belgeselinde de işlenen Berkowitz, cinayetlerine Temmuz 1976'da başlamıştı. Bir yıl süren saldırılarda 6 kişi öldürülmüş, 7 kişi yaralanmıştı. Ağustos 1977'de yakalanan Berkowitz suçunu itiraf etmiş ve ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

İkili, katilleri "tavlamak" için onları ne tahrik ediyorsa mektuplarında o öğeleri kullandı. Örneğin Barbara, 1984-1985'te 13 kişiyi öldüren Ramirez'i etkilemek için bir striptizcinin fotoğrafını gönderip oymuş gibi davrandı.

Heteroseksüel olan Richie, eşcinsel katillere kendisinin de eşcinsel olduğunu söyledi.

Barbara, bazı katillerin kendisine ve eşine takıntılı hale geldiğini bildirdi. Zira 1994'te iki küçük oğlunu öldürmekten hüküm giyen Susan Smith, Richie'yi kafasına takmıştı.

Oyuncu Rebecca Schaeffer'i üç yıl boyunca takip edip 1989'da silahla vurarak öldüren Robert John Bardo ise Barbara'yı aklından çıkaramıyordu. Bardo, Barbara'ya haftada ortalama 15 mektup gönderdi

 

 

Barbara, kendisinin ve 2018'de hayatını kaybeden eşinin bazı suçlularla güçlü platonik bağlar kurduğunu söyledi. Berkwotiz'in avukatı, Richie'nin öldüğünü öğrendikten sonra katilin ağladığını ifade etti.

Barbara, 1983'te iki kişiyi kazmayla öldüren Karla Faye Tucker'ın 1998'de idam edildiğini öğrendiğinde epey üzüldüğünü açıkladı:

Ağlamaya başladım. Richie 'Neden ağlıyorsun?' diye sordu. 'Sen Berkowitz hakkında ne hissediyorsan, ben de Tucker için aynı şeyleri hissediyorum' dedim. Onunla uyuşuyorduk. İkimiz de kedileri ve bahçeyle uğraşmayı seviyorduk.

Barbara, Richie ve Charles Manson'ın yıllarca mektuplaştığını ancak Manson'ın "zırdeli" olduğunu ve mektuplarının hiçbir anlam ifade etmediğini söyledi.

"İlk başta hoşuma gitmişti"

İkilinin mahkumlardan gelen aramaların ses kayıtlarından ve sanat eserlerinden oluşan koleksiyonu, 28 Haziran'da yayımlanmaya başlayacak "Killer's Vault" adlı yeni bir podcast'in temelini oluşturuyor.

Podcast'in yapımcısı ve eski bir dedektif olan Rob Cea şöyle konuştu:

Mektupların içeriği, ayrıntıları ve Barbara'yla Richie'nin bu kişilerle kurdukları bağ beni şoke etti. Bu katiller herkese yalan söylüyor. Psikologlara, muhabirlere, kendi avukatlarına bile yalan söylüyor. Dolayısıyla bu mektuplarda gardlarını nasıl indirdiklerini görmek sıradışı. Bazıları, daha önce hiç kabul etmedikleri suçları anlatıyor.

Katillerle 2005'e kadar mektuplaşan çift, 30 binden fazla mektup biriktirdi. Barbara şu ifadeyi kurdu:

İlk başta hoşuma gitmişti. Ama 5 yıl sonra bir iş haline geldi. Richie, işlediği cinayet sayısı yüksek olanlara yazmak istiyordu. Ben sayısı az olan birkaç kişiyle yakınlaştım. Richie 'Neden bunlarla zaman harcıyorsun?' diye sordu. Ama bu kişilerden bazıları hoşuma gitmişti.

 

Independent Türkçe, New York Post, BBC Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU