5 ligin şampiyonlarını bilen kurum tahminini açıkladı: EURO 2020 zaferini Fransa kazanacak; Türkiye, grubunda üçüncü olacak

CIES, EURO 2020 için şampiyon adaylarını açıkladı. Tahminlerin yer aldığı CIES raporuna göre, organizasyonda Fransa şampiyon, Almanya ise ikinci olacak. A Grubu'nda mücadele edecek Türkiye ise İtalya ve İsviçre'nin ardından üçüncü olarak çıkacak

Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıla ertelenen EURO 2020 finalleri, 11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenecek / Fotoğraf: Reuters

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), 11 Haziran-11 Temmuz 2021'de 12 şehirde düzenlenecek 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda tahmini şampiyonunu ve grup sıralamalarını açıkladı.

Araştırmada milli takımlarda bulunan oyuncuların 1 Eylül 2020 ile 1 Haziran 2021 tarihleri arasında kendi kulüplerindeki istatistikleri ve sahada kaldıkları süreyle değerlendirme yapıldı.

Rapora göre 1,29 puanla rakiplerini geride bırakan son dünya kupası şampiyonu Fransa'nın, EURO 2020'nin de şampiyonu olacak. 

 

 

Elemelerde Türkiye ile aynı grupta yer alan ve oynadığı 10 maçta 8 galibiyet ile 1'er beraberlik ve mağlubiyet yaşayan Fransa, F Grubu'nda Almanya, Portekiz ve Macaristan ile mücadele edecek.

27,8 yaş aralığına sahip olan Fransa Milli Takımı'nda yer alan 26 futbolcu, takımlarında 2 bin 226'şar dakika süre aldı.

Teknik direktör Didier Deschamps'ın çalıştırdığı Fransa'da Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Paul Pogba, Ousmane Dembele, Presnel Kimpembe, N'golo Kante, Adrien Rabiot gibi yıldız oyuncular forma giyecek.

Fransa'nın ardından en yüksek puan kat sayısına sahip takımlardan Almanya ikinci, İspanya ise üçüncü oldu.

1,26 puanla ikinci sırada yer alan Almanya, elemelerde oynadığı 8 maçta 7 galibiyet ve 1 mağlubiyet yaşamıştı.

27,5 yaş ortalaması bulunan "Panzerler"in 26 futbolcusu, 2020-21 sezonunda 2 bin 181'er dakika sahada kaldı.

Joachim Löw'ün çalıştırdığı Almanya'da Toni Kroos, Serge Gnabry, Timo Werner, Musiala, Süle, İlkay Gündoğan, Emre Can, Thomas Müller, Kai Havertz gibi isimler boy gösterecek.

 

Kylian Mbappe-Reuters.jpg
Kylian Mbappe / Fotoğraf: Reuters

 

Almanya ile aynı puanda olan ve turnuvada üçüncü olacağı öne sürülen takım ise İspanya oldu.

EURO 2020 Elemeleri'nde F Grubu'nda oynadığı 10 maçta 8 galibiyet alan İspanya, finallerde E Grubu'nda Polonya, Slovakya ve İsveç ile mücadele edecek. 

26,5 yaş ortalamasıyla turnuvada yer alacak Akdeniz ekibindeki 24 futbolcu, geride kalan sezonda takımlarında 2 bin 279'ar dakika süre buldu. 

Luis Enrique önderliğinde finallerde kupa mücadelesi verecek İspanya'da en dikkat çeken isimler Busquest, Marcus Llorente, Pau, Koke, Morata, Thiago, Rodrigo, Oyarzabal, Laporte ve Barcelona'nın 19 yaşındaki futbolcusu Pedri olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En genç takım Türkiye, grubu üçüncü bitiriyor

EURO 2020 Elemeleri'nde Fransa ile gruptan çıkarak finallere katılmaya hak kazanan Türkiye, A Grubu'nda İtalya, İsviçre ve Galler ile yarışacak.

CIES'in raporuna göre 0,88 puanla genel sıralamada 15., A Grubu'nda ise İtalya ve İsviçre'nin ardından üçüncü sırada kalıyor. 

1 Haziran 2021 itibariyle 24,9 yaş ortalamasıyla turnuvanın en genç takımı özelliğine sahip olan ay-yıldızlıların 26 kişilik kadrosunda yer alan oyuncular, bu sezon takımlarında bin 781'er dakika süre buldu.

 

 

A Milli Takım'da Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Ozan Tufan, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Ozan Kabak, Burak Yılmaz, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu ve Rıdvan Yılmaz en çok dikkat çekecek isimler arasında yer alıyor. 

EURO 2020 finallerine namağlup gelen Roberto Mancini yönetimindeki İtalya, topladığı 1,13 puanla A Grubu'nun favorisi, genel sıralamada ise beşinci oldu. 

27,7 yaş ortalamasına sahip "Gök Maviler"in kadrosunda bulunan 26 oyuncu, 1 Eylül 2020-Haziran 2021 tarihleri arasında kulüplerinde 2 bin 177'şer dakika sahada kaldı.

İtalya'da Chiellini, Locatelli, Verratti, Pellegrini, Jorginho, Insigne, Berardi, Sensi, Emerson, Chiesa, Immobile ve Bernardeschi en dikkat çeken futbolcular. 

 

Beşiktaş-AA.jpg
Beşiktaş, Galatasaray'ın averajla önünde şampiyonluğa uzandı / Fotoğraf: AA

 

Dört ligin şampiyonu ile Süper Lig sıralamasını doğru tahmin etmişti

CIES, geçtiğimiz şubat ayında Süper Lig ile Avrupa'nın en büyük 5 ligi olarak kabul edilen Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), Birleşik Krallık (Premier Lig), İspanya (La Liga) ve İtalya'nın (Serie A) istatistiklere göre şampiyon adaylarını açıklamış ve büyük oranda doğru tahmin yürütmüştü.

Raporda 25. hafta itibariyle ligde 48 puanı bulunan ve bir maçı eksik olan Beşiktaş'ın sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyeceği, lider Galatasaray'ın ise 42. hafta sonunda averajla ikinci sırada yer alacağı öngörülmüştü. Fenerbahçe'nin 81 puanla üçüncü olacağı iddia edilmişti.

 

 

Süper Lig'de 2020-21 sezonunu Beşiktaş ve Galatasaray 84'er puanla zirvede tamamlarken, siyah-beyazlılar averajla şampiyonluğa ulaşmış, sarı-kırmızılılar ikinci olmuştu. Fenerbahçe ise topladığı 82 puanla üçüncü sırada kalmıştı.

CIES'in raporu, Premier Lig'de Manchester City, Bundesliga'da Bayern Münih, İtalya'da Inter ve İspanya'da Atletico Madrid'in şampiyon olacağını öngörmüş ve sezonların bitmesiyle tahminlerinde başarılı olmuştu.

 

Lille-AA.jpg
Burak Yılmaz, Lille'de şampiyonluğun mimarı oldu / Fotoğraf: AA

 

Fransa'da Lyon beklenirken, Lille şampiyon oldu

Raporda diğer ülkelerle ilgili tahminler büyük ölçüde başarılı sonuç verirken aynı durum Fransa için geçerli olmadı.

Yayınlandığı dönemde 25 haftası geride kalan Ligue 1'de 52 puanla üçüncü sırada bulunan Lyon'un 40. haftayı 82 puanda tamamlayarak, PSG ve Lille'in önünde zirvede yer alacağı öne sürülmüştü.

Fransa'da 2020-21 sezonunu milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in formasını giydiği Lille 83 puanla zirvede tamamladı. PSG 82 puanla ikinci, Monaco 78 puanla üçüncü oldu.

Şampiyon olacağı iddia edilen Lyon ise 76 puanla dördüncü sırada kaldı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU