Yolcu gemisinde eşini döverek öldüren kişiye 30 yıl hapis

İddiaya göre saldırgan, eşi için "Bana gülmeyi bir türlü kesmiyor" dedi

Emerald Princess yolcu gemisi Alaska'nın Juneau şehrinde limanda (AP)

Utahlı bir adam, bir kruvaziyerde yetkililerin deyimiyle "insan hayatını tüyler ürpertici şekilde hiçe sayacak şekilde" eşini döverek öldürdüğü için 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

43 yaşındaki Kenneth Manzanares, 2017'de Emerald Princess adlı kruvaziyerde 39 yaşındaki eşi Kristy Manzanes'i öldürerek ikinci dereceden cinayet işlediğini 2020'de kabul etmişti. Mahkeme perşembe günü kendisine verilen cezayı açıkladı.

Çift ve üç kızı, 2017 temmuzunda birkaç akrabalarıyla birlikte Alaska'ya aile gezisine çıkmış, gezi sırasında çift arasında tartışma yaşanmıştı. Mahkeme belgelerinde Kristy Manzanares'in boşanmak istediği ve eşine gemiden inip Utah'a dönmesini söylediği, şiddet olayının da bunun ardından yaşandığı belirtildi.

Federal savcılara göre üç kız, annelerinin çığlıklarını duyduğunda akrabalarıyla birlikte bitişik bir kabindeydi. Kabinleri birbirine bağlayan kapıdan içeri girmeye çalıştıklarında babaları "Buraya gelmeyin" dedi.

Ancak ABD Alaska Bölge Savcılığı'na göre kabinlerin ortak balkonundan Manzanares'in eşinin kafasını yumrukladığı görülebiliyordu. Suç duyurusunda Manzanares'in "Bana gülmeyi bir türlü kesmiyor" dediği iddia edildi.

Kadın başından aldığı ağır darbe sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Üç çocuktan biri yardım çağırmak için koşarken, geminin güvenlik görevlilerinden önce çiftin kabinine giren bir akraba, Kenneth Manzanares'in eşinin cesedini balkona sürüklediğini gördüğünü söyledi.

ABD Alaska Bölge Savcısı Vekili Bryan Wilson, suçun "insan hayatını tüyler ürpertici derecede hiçe saydığını" ifade etti.

Perşembe günü yaptığı açıklamada Wilson, "Bugün verilen ceza Kristy'i ailesine ve arkadaşlarına geri getirmeyecek olsa bile bu alçak suç için adaleti tecelli ettireceğini ve Kristy'i tanıyıp ona önem verenler için bir nebze de olsa yaşananları nihayete erdireceğini umuyoruz" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU