76 otel açılışını, 100'ün üzerinde otel yeniden açılma kararını erteledi

Birleşik Krallık, Almanya ve Rusya’nın aldıkları kararlar üzerine bu yıl hizmete girmeyi planlayan 76 otel açılışlarını erteledi. Rusya uçuşları durdurma kararı öncesinde tesisini açma hazırlıkları yapan 100'ün üzerinde otel ise açılıştan vazgeçti

Türkiye’nin her bölgesinde yapımı tamamlanmış, bu yıl hizmete girmesi planlanmış 76 otel açılışlarını erteledi / Fotoğraf: AA

Türkiye’nin turizmdeki üç kaynak pazarı; Birleşik Krallık, Almanya ve Rusya’dan peş peşe gelen haberler üzerine sektör bu yıldan umudunu kesti. Umudunu kesen yeni oteller açmaktan vazgeçti, işetmede olanlar daha önce ilan ettikleri açılış tarihlerini öteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu kapsamda başta kıyı bölgeleri olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinde yapımı tamamlanmış, bu yıl hizmete girmesi planlanmış 76 otel açılışlarını erteledi.

Vazgeçenler ve öteleyenler

Benzer durumda işletmede olan ve Rusya’nın 15 Nisan’da aldığı Türkiye’ye charter uçuşları durdurma kararı öncesinde tesisini açma hazırlıkları yapan 100’ün üzerinde otel kararlarını değiştirip açmaktan vazgeçti. Bazıları da açılış tarihini öteledi.

Her statüden var

Dünya Gazetesi’nin Seyahat Endüstrisi sayfasında yer alan haberde tamamlanmışken bu yıl içinde açılması beklenen otellerin 33’ü 5 yıldızlı, 20’si 4 yıldızlı, 16’sı 3 yıldızlı, dördü ise butik otel olduğu belirtiliyor.

İstanbul’da 14, Antalya’da 12

Yapımı tamamlanmış bu yıl hizmete açılması beklenirken son gelişmeler üzerine açılışı ertelenen otellerin 14’ü İstanbul’da.

Bu yıl açılması beklenirken kararını değiştiren İstanbul’daki 14 tesisin; 7’si 5 yıldızlı, 3’ü, 4’ü 3 yıldızlı biri butik otel.

Benzer durumda Antalya’da da dokuzu 5 yıldızlı, biri 4 yıldızlı, ikisi 3 yıldızlı olmak üzere toplam 12 otelin bu yıl hizmete girmesi bekleniyordu.

Rusya ağırlıklı Kemer’de durum 

Bu arada daha önce 1 Haziran’da açılmaya hazırlanmışken Rusya’nın Türkiye’ye  uçuşları durdurma tarihini uzatması üzerine Rus müşteri ağırlıklı yalnız Antalya Kemer’deki otellerin üçte biri daha önce ilan ettikleri açılış tarihlerine ötelediklerini açıkladı.

Yatırımlar durduruldu

Bu arada Projesi başlayan 37 komple yeni otel yatırım projesinin de bir bölümü beklemeye alındı bir bölümü de durduruldu.

 

Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU