Özgür Özel: Soylu'nun sigorta şirketi 5 yılda kârını 53 kat arttırdı

Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun kendi sigorta şirketine devletten iş bağladığını, devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında sigortacılık yaptığını öne sürdü

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Süleyman Soylu'ya sahibi olduğu sigorta acetası ile ilgili sorular yöneltti / Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendi sigorta şirketine devletten iş bağladığını, devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında sigortacılık yaptığını iddia etti.

Süleyman Soylu’nun şirketinin 2009 yılında aylık 10 bin lira kâr ettiğini öne süren Özel, “Soylu, kendi halinde bir siyasetçiyken, AKP'ye yanaşmamışken sigortacılık şirketi 2009'da 10 bin TL aylık kâr ediyormuş, 2016 kârı 500 bin lira olmuş. 53 kat artmış" dedi.

Soylu’nun Bakan olduğu 2016'dan bu yana bir çok kamu kuruluşunda da sigorta işlemlerini yaptığını ve şirketin şu anki kârının 2 bin 3 bin kat arttığının iddia edildiğini belirten Özel, Soylu’nun şirketin son 4-5 yıllık bilançosunu açıklaması gerektiğini ifade etti.

Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında sigortacılık yapıp yapmadığını da sordu.

Soylu ne demişti?

Süleyman Soylu, katıldığı Habertürk canlı yayınında 1996 yılında Gaziosmanpaşa'da kurduğu Engin Sigorta isimli acenta ile sigortacılık yaptığını ve yazıcının poliçe kesme sesinin en sevdiği ses olduğunu söylemişti.

Organize Suç Örgütü Yöneticisi olmaktan hakkında yeni bir soruşturma başlatılan Sedat Peker, Soylu’nun şirketinin bazı kamu kurumlarına sigorta hizmeti verdiğini ve bunların arasında Türk hava Yolları’nın da olduğunu iddia etmişti.

Peker’in bu iddiası ise hem Engin Sigorta hem de THY’den yapılan açıklama ile yalanlanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU