Kademeli normalleşmeyle restoran ve kafeler müşteri kabul etmeye başladı, okullarda öğrenciler ders başı yaptı

Yeni süreçle birlikte haziran ayı boyunca, yeme içme yerleri pazar günleri dışında masaya servis yapabilecek. Yüz yüze eğitimin yeniden başladığı okullarda ise, 2 Temmuz'a kadar eğitim faaliyetlerine devam edilecek

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrası, haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini açıkladı.

Yeni takvimle birlikte aylardır paket servis şeklinde çalışan yeme-içme yerlerinin, masaya müşteri kabul etmesine izin verildi.

Ülke genelindeki lafe ve restoranlar sabah hazırlıklarının ardından saat 07.00'den itibaren müşteri ağırlamaya başladı.

Normalleşmeyle birlikte kıraathaneler de hizmet vermeye başladı.

İçişleri Bakanlığından gönderilen genelgeye göre işletmeler belirli kurallar çerçevesinde hizmet verecek.

Bu kapsamda yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatlerinde belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek. 

Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecek.

Okullarda yüz yüze eğitim başladı

Yeni tip koronavinüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara vererek derslerini internet üzerinden yapan ilkokul öğrencileri ile bu okullardaki ana sınıfı öğrencileri yeniden sınıflarına girerek ders başı yaptı.

Öte yandan, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda da yüz yüze eğitim haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başladı.

Ayrıca, 7 Haziran Pazartesi günü itibarıyla tüm ortaokul ve liselerde de haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecek, 2020-2021 eğitim öğretim yılı ise 2 Temmuz Cuma günü sona erecek.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU