Akit yazarı: Muhalefet cumhurbaşkanı adayını buldu; Sedat Peker!

"Eğer ankette alınan cevaplar gerçekten bu oranda ise.. Muhalefet seçmeninin aklından şüphe etmek lazım"

Fotoğraf: YouTube

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Avrasya Araştırma’nın “Seçmenin yüzde 75'i Peker'in iddialarına inanıyor” şeklinde sonuca varan anketi üzerinden muhalefete tepki gösterdi.

Hakkında organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla yakalama kararı olan Sedat Peker'in YouTube'da yayımladığı videolar kamuoyunun gündemindeki yerini korurken Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz yaptıkları bir araştırmayı paylaşmıştı.

Karahasanoğlu, bugünkü “Muhalefet cumhurbaşkanı adayını buldu: Sedat Peker!” başlıklı köşe yazısında bu araştırmaya dair görüşlerini paylaştı.

Yazısında ilk olarak araştırmadaki sonuçların bazılarını paylaşan Akit yazarı, “Eğer ankette alınan cevaplar gerçekten bu oranda ise.. Muhalefet seçmeninin aklından şüphe etmek lazım…” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefete “Biz çağrımızı yapalım, ilk seçimde cumhurbaşkanı adayını aramaktan vazgeçin, Sedat Peker’i gösterin” diyerek seslenen Karahasanoğlu, şunları yazdı:

Bu oranda doğru söyleyen birisinden daha iyi adayı, CHP nereden bulacak? İP nereden bulacak? SP nereden bulacak? Her şeyi unutun.. “Mafya babası” suçlamalarınızı unutun.. “Organize çete lideri” isnatlarınızı unutun.. “Derin devlet” eleştirilerinizi unutun.. Binbir suçlama ile yaptığınız tüm isnatları unutun..

“Söylediklerinin tamamı doğrudur” diyen % 78.2 oranında bir taban var ise.. Dört dörtlük cumhurbaşkanı adayı, işte tam da bu isimdir.. Muhalefete yakışan aday da budur işte.. Gösterin Sedat Peker’i, cumhurbaşkanlığına.. Bitirin bu işi.

“Abdullah Gül mü olsun? Kemal Kılıçdaroğlu mu olsun? Yok yok, HDP’siz olmaz, onların kabul edeceği bir isim olsun” muhabbetlerini bırakın.. Mafya babasını, şimdiden cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayın..

Bu işi bitirin.. Atlamayalım.. Avrasya Araştırma’nın sözde araştırması doğru ise.. Cumhur İttifakı’nın içinden de, % 22,5 oranında “Peker’in tüm sözleri doğru” diyenler olduğuna göre. Bu durumda Sedat Peker, seçimde ne alır? Garanti % 70.. Böyle bir adam bulmuşsunuz, kaçırılır mı beyler? Koşun.. Koşun.. O da yurtdışında iken, aday olmaya isteklidir..

Böyle bir oranı, CHP, İP, HDP, SP, DP, DEVA, Gelecek ve dahi on siyasi partiyi yan yana getirseniz rüyanızda bulamazsınız.. Gösterin Peker’i, cumhurbaşkanı adayı olarak. Millet versin size, notunuzu. Haydi Avrasya Araştırma+CHP birlikteliği.. Var mısınız, ördüğünüz duvara yaslanmaya? Korkmayın, korkmayın, yıkılmaz o duvar.. Haydi yaslanın bakalım, cesaretiniz var ise..

 

Akit, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU