JPMorgan CEO’su Jamie Dimon: Bitcoin’den uzak durun

“Hiçbir varlık tarafından desteklenmeyen bir şeyin, benim fikrime göre, hiçbir değeri yoktur. Bireylere kişisel tavsiyem, bundan kaçınmalarıdır”

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, insanların Bitcoin’e yatırım yapmaktan kaçınmaları gerektiğini belirtti / Kolaj: Independent Türkçe

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon geçmişteki görüşlerinin değişmediğini ve insanların Bitcoin’e yatırım yapmaktan kaçınmaları gerektiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçtiğimiz günlerde ABD Mali Hizmetler Meclisi tarafından düzenlenen sanal bir görüşmede Dimon, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in, herhangi bir varlık tarafından desteklenmediğini belirtti. Ve bu ifadelerinin, “varlıklar tarafından desteklenen” blockchainler veya stablecoin’ler için değil, yalnızca kripto para birimleri için geçerli olduğunu açıkladı.

“Hiçbir varlık tarafından desteklenmeyen bir şeyin, benim fikrime göre, hiçbir değeri yoktur. Bireylere kişisel tavsiyem, bundan kaçınmalarıdır” 

Bitcoin, 28 Mayıs’ta bu haftaki en düşük seviyesine geriledi ve Çin’deki artan baskıların ve çevresel endişelerin neden olduğu kayıplar bu ay şu ana kadar %40’ın üzerine çıktı.

Bu açıklamayı, Ohio Temsilcisi Warren Davidson tarafından sorulan bir soruya karşılık yapan Dimon, görüşünün JPMorgan’ın müşterilerininkileri yansıtmadığını söyledi.

“Söylediklerim müşterilerin istemediği anlamına gelmiyor. Bu, bir firmayı nasıl yürütmeniz gerektiğiyle ilgilidir. Esrar kullanmıyorum, ancak ulusal olarak yasal hale getirirseniz, bizimkileri satmaktan alıkoymayacağım”

JPMorgan CEO’su ayrıca firmanın, Bitcoin’i “güvenli” bir şekilde kullanılabilir hale getirmesi gerekip gerekmediğini “tartıştığını” söyledi.

Buna ek olarak, kripto ticaretinde daha katı kuralları savundu: “Biraz geç ve yetersiz olan düzenleyicilerin; geleceğe, sipariş akışı için ödemeye, yüksek frekanslı ticarete, kripto para birimine daha fazla dikkat etmesi ve çevresinde yasal, düzenleyici bir çerçeve oluşturması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Kriptoyu geleneksel varlıklarla karşılaştıran Dimon, “Benim kişisel görüşüm, itibari para veya altın gibi bir şey olmadığı yönünde. Alıcılar dikkatli olmalı” dedi.

ABD’nin en büyük bankalarının genel müdürleri, Kongre’nin önüne çıktılar ve salgından etkilenen ipotek sahiplerine hükümet yardımının bu yaz sona ermesinden, enflasyona ve Amerikalıları evlerinde tutma planlarına kadar çeşitli sorularla karşı karşıya kaldılar.

Duruşmaya Dimon dışında Goldman Sachs’tan David Solomon, Bank of America’dan Brian Moynihan ve Citigroup’tan Jane Fraser da katıldı.

 

koinfinans.com

DAHA FAZLA HABER OKU