FIFA U20 Dünya Kupası'nda Fransa ve Arjantin son 16 turuna yükseldi

Organizasyonda E grubu'nda Fransa, F grubu'nda ise Arjantin, son maçlar öncesi adlarını üst tura yazdırdı

Turnuvada 2'de 2 yapan Arjantin son 16 turuna yükselmeyi garantiledi / Fotoğraf: AP

Polonya'nın ev sahipliğinde bu yıl 22. kez düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın 6. gününde E ve F gruplarında dört maç oynandı.

Turnuvada E grubu ikinci maçında Fransa, Panama'yı Dan-Axel Zagadou ve Mickael Cuisance'ın golleriyle 2-0 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. Grubun diğer karşılaşmasında gol düellosuna dönen maçı kazanan, Suudi Arabistan'ı 4-3'lük skorla geçen Mali oldu. Mali'ye galibiyeti getiren golleri 36. dakikada Koita, 54. dakikada Kone, 70. dakikada Traore ve 90. dakikada Camara atarken, Suudi Arabistan'ın gollerini 9. dakikada Firas Albirakan, 20. dakikada Hassan Mohammed Al Tambakti ve 63. dakikada Khalid Al Ghannam attı.

F grubu ikinci karşılaşmasında Arjantin, Portekiz'i Adolfo Gaich ve Nehuen Perez'in golleriyle 2-0 mağlup ederek turnuvada 2'de 2 yaptı ve son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Grubun diğer karşılaşmasında Güney Kore, Güney Afrika'yı 68. dakikada Kim Hyun-Woo'nun tek golüyle 1-0 mağlup etti.

15 Haziran'da sona erecek şampiyonada, 24 takım 6 grupta mücadele ediyor. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayanlar ile en iyi 4 grup üçüncüsü, adlarını üst tura yazdıracak. 

Grüplarda dün oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle: 

E grubu: 

Panama-Fransa: 0-2

Suudi Arabistan-Mali: 3-4

F grubu: 

Portekiz-Arjantin: 0-2

Güney Afrika-Güney Kore: 0-1
 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU