AA: Selahaddin Gülen MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirildi

Erdoğan, "Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, onun açıklamasını da yapacağız” demişti

Fotoğraf: AA

Hakkında FETÖ lideri olmak suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Fethullah Gülen'in "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranan akrabası Selahaddin Gülen’in Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’nın operasyonuyla yurtdışında yakalanarak Türkiye'ye getirildiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anadolu Ajansı, Gülen'in Türkiye'ye getirilmesini şu ifadelerle duyurdu:

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY'nin sözde ülke sorumluları arasında yer alan birçok isimle akrabalık bağı olan Selahaddin Gülen'in, örgüt elebaşının talimatı üzerine FETÖ'nün mahrem yapılanmasının yardımıyla yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

Hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yakalama kaydı bulunan Selahaddin Gülen'in örgütün sözde istişare heyeti üyeleri ve üst düzey sorumlularıyla da ilişkili olduğu belirlendi.

Selahaddin Gülen, MİT tarafından yurt dışında yapılan operasyonla Türkiye'ye getirildi.

Erdoğan, “FETÖ’nün önemli ismi elimizde” demişti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs’ta yaptığı açıklamada “Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, onun açıklamasını da yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU