Erdoğan'ın başdanışmanından Sedat Peker'in iddiası hakkında yorum

"Yaptığı ipe sapa gelmez açıklamalarla iradesinin dışında Türkiye düşmanları ve içerideki bilumum şer ittifaklarının emrinde olduğunu ortaya koymuştur"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından olan Oktay Saral, hakkında organize suç örgütü lideri olma iddiasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in son yayınladığı video hakkında bir açıklama yaptı.

Saral, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları yazdı:

Peker, yaptığı ipe sapa gelmez açıklamalarla iradesinin dışında Türkiye düşmanları ve içerideki bilumum şer ittifaklarının emrinde olduğunu ortaya koymuştur. Devletimiz gerekeni yapacak ve hiç bir güç bu ülkenin bu tarz hezeyanlarla sarsılamayacağını öğrenecek.

Sedat Peker, bugün yayınladığı sekizinci videoda geçmişte Erdoğan’ın başdanışmanlarından olan Adnan Tanrıver’in başında olduğu SADAT'ın "Sedat Peker yardım konvoyu" üzerinden Suriye'de El Nusra'ya silah, araç, mühimmat ve ekipman yolladığını iddia etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peker, özetle şu iddialarını dile getirmişti:

Bizin tırlar 'Sedat Peker yardım konvoyu' diye gidiyor. Basına da resimler veriyoruz. Tüm ekipmanları yolluyoruz. Ama benim adıma giden diğer araçlar var. Onlar da başka yerdeki Türkmenlere gidiyor diye biliyoruz. Araçların içinde ne olduğunu bilmiyoruz, bilmiyoruz dediysem silah var, saf çocuk değiliz. Bu da normal, olması gereken şey. Ama bu MİT tarafından, askeriye tarafından organize edilmiyor. SADAT tarafından organize ediliyor, SADAT'ın içindeki bir ekip tarafından. Bunların hepsini ben kendi paramla alıyorum ama onlar hariç, onların benimle hiçbir ilgisi yok ama benim adıma gidiyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU