MHP'nin Şuşa’ya yaptıracağı okul projesine Azerbaycan'dan ret cevabı geldi

Devlet Bahçeli, Bakü yönetiminin kararını “Hassasiyeti malum olan konuyla ilgili keyfiyeti aziz milletimizin bilgi ve takdirine bilavasıta sunuyorum” diyerek duyurdu

Devlet Bahçeli'nin projesini paylaştığı Şuşa'ya yapılacak okul projesine Azerbaycan yönetiminden onay çıkmadı / Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Karabağ savaşının ardından  16 Ocak 2021 tarihinde sosyal medyadan yaptığı açıklamada işgalden kurtarılan Şuşa’ya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın girişimiyle dokuz derslikli bir okul yapmayı taahhüt etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapımı planlanan okula Azerbaycan Ulusal Marşı’nın bestecisi ve Şuşa doğumlu Üzeyir Hacıbeyli’nin adının verilmesi de kararlaştırılmıştı.  30 Ocak 2021’de okulun temel atma töreni planlanırken Azerbaycan yönetiminden MHP’nin okul projesine olumsuz yanıt geldi.

Kararı soasyal medya hesabından duyuran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Azerbaycan yönetimi, bizim bu projemizi uygun görmeyerek yeni ve farklı bir okul projesi hazırlamıştır. Elbette bu tasarruf en tabii haklarıdır, bize de saygı duymaktan başka bir seçenek kalmayacaktır” dedi.

Toplanan bağışlar iade edilecek

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Şuşa’ya yaptıracağı okul projesinden bu gelişmeler dolayısıyla vazgeçtiğini belirten Bahçeli, “Okul yapımına destek veren kardeşlerimizden yardım ve bağış adı altında toplanan paralar da gecikmeksizin ve aynısıyla iade edilecektir” dedi.

bahcelisusa.jpg
Devlet Bahçeli, Şuşa'ya yaptırmayı planladıkları okulun projesini ocak ayında partisinin grup toplantısında göstermişti / Fotoğraf :AA

 

Bahçeli, “Hassasiyeti malum olan konuyla ilgili keyfiyeti aziz milletimizin bilgi ve takdirine bilavasıta sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU