İdlib'de hava saldırılarında ölenlerin sayısı 24'e çıktı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus İdlib'deki saldırıya tepki gösterdi

Fotoğraf: AFP

Suriye'de, Esad rejimine ait savaş uçakları, ‘İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki yerleşim yerlerine hava saldırısı düzenledi.

Beyaz Baretliler örgütüne göre gün içerisinde İdlib ve Halep'teki sivil yerleşimlere düzenlenen hava saldırılarında ölenlerin sayısı 24'e yükseldi.

 

İdlib.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Ölü ve yaralı sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

Türkiye, Rusya ve İran, Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ve çevresini ‘Gerginliği Azaltma Bölgesi’ ilan etmişti.

 ABD saldırıyı kınadı 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Suriye'nin İdlib bölgesindeki saldırılara tepki göstererek, "ABD, Rusya ve Suriye rejimi tarafından Suriye'nin kuzeybatısında düzenlenen hava saldırılarından endişe duymaya devam ediyor." dedi.

ABD, Rusya ve Suriye rejimi tarafından Suriye'nin kuzeybatısında düzenlenen hava saldırılarından endişe duymaya devam ediyor. Okullar, pazarlar ve hastaneler gibi sivil altyapıların bombalanması çatışma ortamını tırmandırıyor. Bu saldırılar kabul edilemez. Acımasız şiddet, İdlib'de büyük oranda sivillerin yerlerinden edilmesine neden oluyor. Bu sebeple 300 bin masum erkek, kadın ve çocuk evlerinden kaçmak zorunda kaldı."

Ortagus, bölgedeki sivillerin ve sivil yapıların ayrım gözetilmeksizin bombalandığını belirtti.

Sözcü; söz konusu saldırıların tehlikeli etkilerini hem halka açık bir şekilde hem de diplomatik kanallar üzerinden vurgulamaya devam edeceklerini söyledi.

Bu arada Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, Suriye'nin İdlib kentine 32 tır insani yardım gönderildi. 

BM'nin yardımlarını taşıyan 32 tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptı. 

Tırlardaki insani yardım malzemelerinin İdlib ve kırsalındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı öğrenildi. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU