Kılıçdaroğlu, Bakan Soylu hakkında 10 kuruşluk tazminat davası açtı

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik açıklamasında, "Hiç kimse, Genel Başkanımızı suç örgütleri ve mafya liderleri ile yan yana gösteremez! Onların emrinde bulunduğu ahlaksız iftirasını atamaz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında tazminat davası açtı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Soylu hakkında 10 kuruşluk dava açtıklarını duyurdu.

Çelik paylaşımında şunları kaydetti:

Kendisi ile ilgili ifşaatlar karşısında istifa erdemini göstermesi gerekirken, polemiklerle koltuğunu korumaya çalışan ve alışkın olduğu üzere iftiralara başvuran Süleyman Soylu hakkında (13/05/2021 tarihli Twitter paylaşımı ve 19/05/2021 tarihli TRT Haber kanalmda yapmış olduğu açıklama nedeniyle) 10 Paralık dava açtık! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhataba biçtiği değer gereğince!..

Hiç kimse, Genel Başkanımızı suç örgütleri ve mafya liderleri ile yan yana gösteremez! Onların emrinde bulunduğu ahlaksız iftirasını atamaz. İftira ve hakaretlerin hesabını soracağız.

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'e "Kemal Kılıçdaroğlu gibi ağabeyin var" diye seslenen Soylu, TRT'de katıldığı televizyon programında da Kemal Kılıçdaroğlu'nu suç örgütleri ile yan yana yürümekle suçlamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU