Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü

Dün en yüksek 8,54'ü gören dolar, bugün piyasaların açılmasıyla 8,60 sınırına dayandı. Dolar 8,5995 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Euro ise 10,47 ile rekor tazeledi

Dolar 8,5995 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü / Fotoğraf: AA

Yeni güne yükselişle başlayan dolar, Kasım 2020'deki 8,58'lik tarihi zirvesini geçerek 8,5995 ile rekor tazeledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dolardaki yükselişe paralel olarak euro da 10,47 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Saat 11.15 itibarıyla dolar 8,55'ten, euro ise 10,44'ten işlem görüyor.

Analistler, ABD'nin 10 yıllık faizindeki yükseliş eğiliminin gelişmekte olan ülke para birimlerinde satış baskısını beraberinde getirdiğini söyledi.

Bugün Avro Bölgesinde açıklanacak tüketici güven endeksi ile ABD'de kişisel gelir ve harcamalar verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye değerlendirmesinin ise piyasalar kapandıktan sonra yayımlanmasının beklendiğini kaydetti.

Kavcıoğlu’ndan sıkı para politikası vurgusu

Finansal İstikrar Raporu'nun 32'nci sayısına önsöz yazan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu,  "Sıkı parasal duruş; enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve finansal piyasa gelişmeleri bağlamında dışsal ve geçici oynaklıklara karşı önemli bir tampon işlevi görecektir" ifadelerini kullanarak faizde indirim olmayacağı mesajını tekrarladı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU