Davutoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soylu'yu 25 gün sonra sahiplenmesi şaibeyi artırmıştır

Davutoğlu açıklamasında, "Vatan, millet, din, manevi kavramların arkasına saklanarak yolsuzluk yapmalarına göz yummayacağız" dedi

Bugün TBMM Çankaya kapısı önünde, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkındaki iddialarına ilişkin basın açıklaması yapacağını duyuran Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve bazı parti mensupları polis engeli ile karşılaştı.

Davutoğlu'nun konuşma yapmasına izin verilmezken partiden yapılan açıklamada "Basın açıklamamızı Çankaya kapısının sağ tarafında yer alan merdivenlerden yapacağız" denildi.

Beyaz gömlek ile "temiz siyaset vurgusu"

Daha sonra basın açıklaması için kameralar karşısına geçen Davutoğlu ve partililer, başlattıkları "temiz siyaset" kampanyası kapsamında beyaz gömlek giydi.

Sedat Peker'in iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Devlet adına konuşacak bir kurum varsa o da TBMM'dir. Bir organize suç örgütü lideri, çok ağır ithamlarla bazı devlet yetkilerini suçlarken, devlet yetkileri açık bir açıklama da bulunmamıştır" dedi.

Davutoğlu şunları kaydetti:

Türkiye Cumhuriyeti devleti, hiçbir şahsın, hiçbir siyasi grubun tekelinde değildir. Hiçbir legal ve illegal yapı kendilerini devletin yerine koyarak hüküm veremez, yorum yapamaz ve devlet demokratik hukuk ilkeleri dışında temsil edilemez. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"25 gün'den sonra sahiplenme şaibeyi artırmıştır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Soylu ile ilgili açıklamalarına da değinen Davutoğlu, "İçişleri Bakanı'nın açıklamalarının ardından Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Bahçeli ve Perinçek'in ifadelerine dayanarak bugün Soylu'yu sahiplenme yoluna gitmiştir.  25 gün süküt edildikten sonra bugün böyle bir sahiplenme şaibeyi artırmıştır. Eğer suçsuz olduğuna inanıyorsa bunu ilk günde ifade etmeliydi, ilk günden olayları açıklığa kavuşturmalıydı. Bir organize suç örgütü lideri, çok ağır ithamlarla bazı devlet yetkilerini suçlarken, devlet yetkileri açık bir açıklama da bulunmamıştır" dedi.

"Vatan, millet, din, manevi kavramların arkasına saklanarak yolsuzluk yapmalarına göz yummayacağız"

Söz konusu iddiaların araştırılması gerektiğini belirten Davutoğlu şöyle devam etti:

Bugün buradan aziz milletimize, Sn. Cumhurbaşkanına, bütün yetkililere ve bütün siyasi liderlere çağrıda bulunuyoruz. Gün millet vicdanını harekete geçirme günüdür. Gün devlet itibarını yeniden kazandırma günüdür. Gün demokrasiyi yeniden inşa etme günüdür.

Araştırma komisyonu kurulmalıdır. Savcılar harekete geçmeli, soruşturma başlatmalıdır. Soruşturmaların selameti için başta İçişleri Bakanı olmak iddialardaki herkes istifa etmelidir. Devlet yapılara çöreklenmiş yapılar, devletten temizlenmesi için bir temiz eller operasyonu başlamalıdır. Bu çalışmalar sürerken, inceleme heyeti oluşturulmalı ve devlet yapısına yönelik bir inceleme gerçekleştirilmiledir. Başta Yalıkavak Marina olmak üzere el konulmuş mülkler kamulaştırılmalıdır. Temiz siyaset hareketinin devamı olan bir temiz siyaset devriminin gerektirdiği adımlar atılmalıdır. 

Vatan, millet, din, manevi kavramların arkasına saklanarak yolsuzluk yapmalarına göz yummayacağız. Kim nereden saldırırsa saldırsın, bilinsin ki bu beyaz gömleklerimiz gibi tertemiz vicdanımızla ayaktayız, Türkiye'nin her yerindeyiz, her alanındayız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU